Σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα της Κω ο 32χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στην περιοχή Αλυκές ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να του απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που του ασκήθηκε συμπληρωματικά.

Ο 32χρονος που παραμένει κρατούμενος, μέχρι σήσμερα, ήταν κατηγορούμενος μόνο για αρπαγή της 27χρονης από την Πολωνία, ωστόσο μετά την ανεύρεση της σορού της άτυχης κοπέλας και τα ευρήματα της νεκροψίας που έδειξαν στραγγαλισμό, η κατηγορία σε βάρος του συμπληρώθηκε. 

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι έχει επίσης βρεθεί γενετικό υλικό στα νύχια της 27χρονης κοπέλας και αναμένεται η ταυτοποίησή του.


Αρνείται τις κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα, γυμνή από τη μέση και κάτω και σκεπασμένη με κλαδιά, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος μέχρι στιγμής, αρνείται την κατηγορία.

Είναι ο άνθρωπος που είδε το θύμα τελευταίος και που από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ύποπτος, καθώς έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις στη διάρκεια της ανάκρισής του από τις Αρχές.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς DNA της Αναστάζια βρέθηκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, οι Αρχές είχαν πάρει γενετικό υλικό της από το δωμάτιο του.

 Πάντως, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αν και η έρευνα συνεχίζεται, δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα, καθώς το σώμα της κοπέλας και η σακούλα ήταν μέσα στα νερά και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους αναλυτές, για να μπορέσουν να εντοπίσουν DNA και αποτυπώματα.

Την ίδια ώρα από την ανάλυση του στίγματος των κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι κάποιες στιγμές ο Μπαγκλαντεσιανός κλείνει τα δεδομένα του κινητού του σαν να ξέρει ότι έτσι «χάνεται» και δεν μπορεί να αποτυπωθεί το στίγμα του. Τις επίμαχες ώρες φαίνεται μάλιστα παράλληλη κίνηση στα ίδια σημεία των κινητών τόσο του 32χρονου όσο και του 27χρονου θύματος.

Η ανακρίτρια δεν αποκλείει η ανθρωποκτονία να έγινε στην αρχή του βάλτου, η κοπέλα να αντιστάθηκε όταν ο δράστης της επιτέθηκε και εκεί να έγινε η δολοφονία της.

Νέο βίντεο δείχνει τον 32χρονο μαζί με το θύμα

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν, καθώς οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με το θύμα να βγαίνει μαζί με τον 32χρονο κατηγορούμενο από το σπίτι του, πριν το έγκλημα.

Το βίντεο επιβεβαιώνει πως το έγκλημα δεν έγινε μέσα στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του και ο 27χρονος συγκάτοικός του.

Στο «κάδρο» των ερευνών και ο συγκάτοικος

Να σημειωθεί ότι ο συγκάτοικος του κατηγορουμένου κλήθηκε την Πέμπτη (22/6) από τις αρχές για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς διαπιστώθηκαν αντιφάσεις σχετικά με την βραδιά της δολοφονίας της 27χρονης.

Σχετικά με το υλικό από κάμερες ασφαλείας ο συγκάτοικος του Μπαγκλεντεσιανού υποστήριξε στις Αρχές ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, με την αστυνομία να πιστεύει ότι λέει ψέματα.

Ο συγκάτοικος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε ότι γυρίζοντας στο σπίτι στο οποίο φιλοξενούσε τον βασικό ύποπτο, τον βρήκε να πίνει μπύρες με την 27χρονη Αναστάζια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον κάλεσε να πάρει την κοπέλα και να φύγει από το σπίτι -κάτι που ισχυρίζεται πως συνέβη- όταν ο ίδιος έπεσε για ύπνο και τους άκουσε να φεύγουν με το μηχανάκι.

«Ήταν εδώ εκεί στην καρέκλα έκατσε. Δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Ένα μήνα δεν δουλεύει. Όταν αυτός έφερε την κοπέλα εγώ ήμουν έξω. Όταν την είδα, επειδή δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, είπα πάρε την κοπέλα και φύγε. Έπιναν μαζί μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ του είπα ''γιατί έφερε το κορίτσι; Ποια είναι; Εγώ πρώτη φορά τη βλέπω''. Και μου λέει ''είναι friend''. Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Του είπα ''φύγε από εδώ. Δεν θέλω το κορίτσι εδώ. Λέει εντάξει, μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 11 η ώρα», υποστήριξε ο συγκάτοικος.