Από το Σάββατο 10 έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, αφού πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο National War Memorial, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας, κ. Shri Giridhar Aramane και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας, General Anil Chauhan. Στη συνέχεια, τον υποδέχθηκε ο ομόλογός του, Air Chief Marshal Vivek Ram Chaudhari, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα και θέματα που αφορούν στην αμυντική τους συνεργασία, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, General Manoj Pande και τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Vise Admiral Sanjay Jasjit Singh.

tn_21_________________________________
tn_22__________________________________
tn_19_Air_Force_Test_Pilots__School
tn_20_Hindustan_Aeronautics_Limited
tn_18_Air_Force_Test_Pilots__School
tn_16__Aeronautical_Development_Agency
tn_17_Aircraft___Systems_Testing_Establishment_
tn_15_Aeronautical_Development_Agency
tn_13__Software_Development_Institute__

Επίσης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, κ. Δημήτριο Ιωάννου, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο παρουσία και του πρέσβη της Κύπρου, κ. Άγη Λοΐζου.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Αρχηγός μετέβη στην πόλη Bengaluru, στο Software Development Institute της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους συντήρησης και ερεύνης των αεροσκαφών Su-30 και MiG-29 και παρακολούθησε επίδειξη στον εξομοιωτή του Radar Visual Tower. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις αξιολόγησης σχεδιασμού, στο Κέντρο Δοκιμών αεροσκαφών και συστημάτων της Aeronautical Development Agency, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Aircraft & Systems Testing Establishment, όπου επισκέφθηκε το Air Force Test Pilots’ School, καθώς και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας της Ινδίας, Hindustan Aeronautics Limited. Τέλος, επισκέφθηκε τη Σχολή Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών, στην Αεροπορική Βάση Agra.