Τρία χρόνια μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό 36χρονης συναδέλφου του, απαλλάχθηκε της κατηγορίας ο Θάνος Κοντογιώργης. Ο ηθοποιός από την πρώτη στιγμή δήλωνε πως είναι αθώος, κάτι που τελικά δέχτηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, το οποίο τον απάλλαξε με βούλευμά του, υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέα Παναγιώτας Κλαδογένη, η οποία υποστήριξε ότι «η υπό κρίση καταγγελία ήταν εντελώς ψευδής και έγινε με δόλο, προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την άδικη πράξη του βιασμού». Σημειώνεται πως ο Θάνος Κοντογιώργης ήταν ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό. Είχαν προηγηθεί οι ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Θάνος Κοντογιώργης είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο ως ο αστυνομικός που είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω κλεφτοκοτά, σε διαφήμιση που υπέγραφε ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ενώ χαρακτηριστική παραμένει έως σήμερα η φράση του «Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι».

Η καταγγελία

Η απίστευτη περιπέτειά του είχε ξεκινήσει μετά την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του 36χρονη συνάδελφός του, η οποία είχε ισχυριστεί ότι ο ηθοποιός την είχε βιάσει ένα βράδυ του Δεκεμβρίου 2020, όταν μετά τη γνωριμία τους σε μπαρ, οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του. Η καταγγελία της είχε γίνει γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και παραδόθηκε στον εισαγγελέα από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο ηθοποιός, από την πλευρά του, είχε υποστηρίξει τότε πως όχι μόνο δεν υπήρξε βιασμός, αλλά ότι μετά τη συναινετική ερωτική τους συνεύρεση η γυναίκα είχε επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς είχε ξεχάσει εκεί κάποιο προσωπικό της αντικείμενο, όπου και διανυκτέρευσε μάλιστα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, σύμφωνα με το enikos.gr, στο απαλλακτικό βούλευμά του κάνει λόγο για «λογικά κενά» και αντιφάσεις στην υπόθεση: «Εάν τα περαιτέρω καταγγελλόμενα από την καταγγέλλουσα περιστατικά ήταν αληθή, η μεταγενέστερη συμπεριφορά και ενέργειές της θα ήταν συνεπείς με αυτά, ήτοι τα περιστατικά που καταγγέλλονται, γεγονός που δεν συντρέχει εν προκειμένω».

Το Δικαστικό Συμβούλιο διέταξε εκτός από την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού και την επιβολή των δικαστικών εξόδων στην καταγγέλλουσα.

Δημοσιεύτηκε στην «Ontime».