Για «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη» καταγγελία κάνει λόγο ο δικηγόρος του τρίτου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό, Χάρης Αναγνωστόπουλος. Μία ημέρα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία στον ηθοποιό Θάνο Κοντογιώργη, ο κ. Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η καταγγελία κατά του εντολέα του -και η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του- έγινε για λόγους δημοσιότητας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που έκανε την καταγγελία.

Η δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ασκήθηκε τη Δευτέρα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλο. Το αδίκημα του βιασμού που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο φέρεται να τέλεσε το 2020. Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ο εισαγγελέας κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηθοποιός με τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη. Φέρεται να υποστήριξε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

* Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό #MeToo, είπε ότι πέρασε μία από τις χειρότερες μέρες της ζωής του. Κι αυτό γιατί όλοι τον ρωτούσαν για την τελευταία καταγγελία βιασμού, για την οποία, όπως είπε, δεν γνώριζε τίποτα. «Χθες πέρασα μία από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου, διότι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει, όταν πιέζεται από τόσους πολλούς να πει κάτι που δεν γνωρίζει ή θα πάθει εγκεφαλικό ή θα αρχίσει να παίρνει ασπιρίνες, όπως έκανα εγώ. Όταν σκάει μια τέτοιου είδους είδηση, δεν σημαίνει ότι όλες οι εκπομπές, όλοι οι δημοσιογράφοι θα παίρνουν εμένα για να μάθουν κάτι που δεν γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ανέφερε: «Τη διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου δεν τη γνωρίζει το ΔΣ του ΣΕΗ, παρά μόνο αν τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι και τα δύο μέλη του ΣΕΗ. Δηλαδή, αν κάποιος από τους δύο δεν είναι μέλος του ΣΕΗ, πάει στο διοικητικό. Αν είναι και οι δύο μέλη, παραμένει στο πειθαρχικό. Το πειθαρχικό παρέδωσε τους φακέλους στην Εισαγγελία. Εμείς του διοικητικού δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των φακέλων. Κι εγώ χθες έμαθα για τον άνθρωπο που έχει καταγγελθεί, τον οποίο τον γνωρίζω ελάχιστα, μάλιστα μπήκα στο google για να τον θυμηθώ».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»