Πρωτοφανείς για Ιούνιο μήνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εικόνες που έρχονται από όλη την Ελλάδα με την κακοκαιρία, τις βροχές, τις καταιγίδες, τους δυνατούς ανέμους και τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι άστατο καιρό, με μεγάλους όγκους νερού και κεραυνούς σε αρκετές περιοχές της χώρας στα ανατολικά, είχε προβλέψει η ΕΜΥ με το αναβαθμισμένο Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Εκτός των περιοχών της Μακεδονίας, τη Φλώρινας, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Λέσβου από σήμερα το πρωί έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στην Αττική, καθώς η βροχή είναι διαρκής και κατά τόπους έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα, οι δρόμοι στα Σπάτα, λόγω της κακοκαιρίας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Όπως φαίνεται και σε σχετικά βίντεο, πρόκειται για κεντρικό δρόμο, από τον οποίο δεκάδες αυτοκίνητα περνούν καθημερινά. Σε ένα σημείο που έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα έχει σχηματιστεί κανονική λίμνη.


Οδηγός στη Χαλκιδική μπήκε μέσα στον χείμαρρο

Η κακοκαιρία «χτύπησε» το Σάββατο με σφοδρότητα τη Χαλκιδική και ένας οδηγός κατέγραψε με το κινητό έναν χείμαρρο να παρασέρνει το αυτοκίνητό του ενώ αυτός ήταν μέσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το νερό κάλυψε το ΙΧ, το οποίο ακολούθησε μία τρελή πορεία προτού επέμβουν τα κλιμάκια της Αντιπεριφέρειας.

Ευτυχώς, πάντως, ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημά του χωρίς να κινδυνεύσει.


Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει την Εύβοια

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει μεγάλο μέρος της Εύβοιας, αλλά και της Σκύρου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίχνει ασταμάτητα έντονη βροχή με την καταιγίδα να «χτυπά» όλο το Νομό. Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ευβοίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο της Νότιας, αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια απο τους υψηλούς τόνους βροχής που πλήττουν τον νομό από τα ξημερώματα, όπως θα δείτε χαρακτηριστικά στα παρακάτω βίντεο.

Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Εύβοια από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Επί ποδός βρίσκεται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο καθώς ενημερώθηκε από τους ένοικους.



Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, στη Νότια Εύβοια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.


Λέσβος: Προβλήματα από την έντονη βροχή 

Σφοδρή είναι από τα ξημερώματα η βροχόπτωση σε ολόκληρη τη Λέσβο, χωρίς σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Ωστόσο, στην παραλία Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι το ποτάμι κατέβασε μεγάλο όγκο νερού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή αλλά και ξαπλώστρες και ομπρέλες της παρακείμενης επιχείρησης. Ενώ στην περιοχή της Λαγκάδας, επίσης στο Πλωμάρι, φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα χωρίς να κλείσει ο δρόμος.

Ήδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας για να παρέμβει όπου χρειάζεται.