Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί μετά τον θάνατο του 8χρονου στην Ημαθία από στρεπτόκοκκο τύπου Α στην Ημαθία Νάουσας, με αποτέλεσμα στις υγειονομικές Αρχές να έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο έχουν εντοπιστεί ακόμη επτά νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου στο νοσοκομείο Νάουσας, τα τρια εκ των οποίων ανήκουν στον στενό κύκλο του 8χρονου που κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως και ο 9χρονος ξάδελφος του άτυχου 8χρονου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη με συμπτώματα που παραπέμπουν σε στρεπτόκοκκο τύπου Α.

21 τεστ σε παιδιά για στρεπτόκοκκο, τα 7 θετικά

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Ο θάνατος του 8χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ όπου για όλη τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής. Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 8χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους. Νοσηλεύεται στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 8χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο. Προσοχή λοιπόν στους γονείς».