Μιχαλης_Γιαννακος
Ελλάδα

Γιαννάκος για θάνατο 49χρονου: Nα διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Παράλληλα με την ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο αλλά και τον ιδιώτη γιατρό που είδε το πρωί τον ασθενή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έκανε τη δική του τοποθέτηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν, δεν εφημερεύουν ωφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται . Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερείας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξ άλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Γι αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια.

12. 15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του.

Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φαρμακα. Παρα ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρός να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά εξω από το νοσοκομείο.

Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εαν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί πολλές ώρες πριν. Έαν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια.

Γι αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επειγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί.

Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζεί. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.