Σόκαραν την τοπική κοινωνία του Λασιθίου οι δύο αυτοκτονίες αστυνομικών οι οποίοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι. Πιο συγκεκριμένα ο ένας βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας και ο δεύτερος στην περιοχή Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Και οι δύο είχαν την ίδια ηλικία και βρέθηκαν απαγχονισμένοι την ίδια μέρα στον ίδιο νομό, με διαφορά μίας ώρας.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος αστυνομικός που βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του στο Καλό Χωριό, το μεσημέρι του Σαββάτου, ήταν έγγαμος χωρίς παιδιά, με καταγωγή από τα Ιωάννινα και είχε πάει στην Κρήτη με μετάθεση. Υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε σημείωμα που άφησε, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, αποχαιρετώντας παράλληλα τη μητέρα του και τη γυναίκα του, που εργαζόταν σε άλλο νησί και θα ερχόταν αυτές τις μέρες, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε.

Στον Alpha μίλησαν ο πατέρας και ο αδελφός του καταγγέλλοντας τις συνθήκες στο κέντρο που έκανε τη θητεία του και έγινε χειριστής σκύλου. «Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, ''αρρώστησε''», είπε μεταξύ άλλων ο αδελφός του.

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Σημειώνεται πως ο δεύτερος αστυνομικός βρέθηκε κι αυτός απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία. Ήταν άγαμος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Τον αυτόχειρα βρήκαν περαστικοί που κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία βοήθεια. Βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας. Την Παρασκευή ήταν στο Ηράκλειο, όπου ζούσε με στενό συγγενικό του πρόσωπο. Την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.