Το κλίμα αλλάζει και η Ελλάδα ζει αυτή την αλλαγή, με τις εικόνες που έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας να δίνουν τροφή για σκέψεις και για έντονο προβληματισμό.

Στα Γιάννενα σφοδρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, με κατοίκους της πόλης να τραβούν από μπαλκόνια σπιτιών τους ορμητικούς χειμάρρους που άρχισαν να κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά και τα μηχανάκια που θάφτηκαν κάτω από τον πάγο.

Στην καρδιά της Αθήνας ανοιχτές ομπρέλες, μπουφάν και μακρυμάνικες μπλούζες στην Ερμού. Ανάλογο σκηνικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα κυκλοφοριακά προβλήματα να επιτρέπουν σε οδηγούς να σηκώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, μέχρι την Κρήτη και το Ηράκλειο, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, και σε γραφικά σοκάκια της Πάρου με τουρίστες να ποζάρουν με ομπρέλες.

H κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον για τα καλά και την Ελλάδα, με το σκηνικό κοντά στα μέσα του Ιούνη να παραμένει φθινοπωρινό. Όπως μάλιστα εξηγούν στο Live News ειδικοί, τα καλοκαίρια που ξέραμε θα πρέπει να αρχίσουμε να τα ξεχνάμε.

Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποίησε το περασμένο Σάββατο για βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και αύριο.

Μετεωρολόγοι που αναλύουν μια σειρά από δορυφορικές εικόνες προβλέπουν ότι το σκηνικό θα παραμείνει φθινοπωρινό τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται μια σειρά από μακροπρόθεσμες προγνώσεις που δείχνουν ότι ο καιρός στην Ελλάδα θα έχει διακυμάνσεις μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Οι βροχές τον χειμώνα μειώνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και τα καλοκαίρια ο ήλιος που χαρακτήριζε τα ελληνικά καλοκαίρια λιγοστεύει.

Οι ειδικοί αναλύουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τονίζουν πως αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο θα χειροτερεύει.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια οι ηλιόλουστες παραλίες γέμιζαν ασφυκτικά τέτοια εποχή, όμως φέτος σε πολλές περιοχές οι βροχές, το χαλάζι και το κρύο για την εποχή έχουν αναγκάσει ντόπιους και τουρίστες να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους.