Δεν κατάφερε να πείσει για τις... καλές προθέσεις της η 45χρονη οικιακή βοηθός, καθ’ ομολογίαν serial killer, που κατηγορείται ότι τον περασμένο Νοέμβριο δολοφόνησε την ηλικιωμένη κατάκοιτη γυναίκα, την οποία είχε προσληφθεί να φροντίζει. Η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου κατακεραυνώνει την κατηγορούμενη και ζητά την παραπομπή της σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η 45χρονη δεν είχε πλήρως αλλοιωμένο επίπεδο συνείδησης και δεν βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Με την ίδια εισήγηση ζητείται ακόμη η παράταση της προσωρινής κράτησή της μέχρι την 21η Μαΐου 2024.

Η 45χρονη Φλώρα Φ., που από νεαρή ηλικία μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρεία, είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όταν μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της 75χρονης Φλώρας Καζέλλη μέσα στο σπίτι της στις Καλυθιές Ρόδου, είχε υποστηρίξει ότι έχει δολοφονήσει συνολικά τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες (την 63χρονη Ειρήνη Περγαμάλη, κάτοικο εν ζωή Λέρου, την 86χρονη Βασιλώ Σολδάτου και την 70χρονη Θεοδοσία Τοκούζη, κατοίκους εν ζωή Ρόδου), ενώ είχε αποπειραθεί να πνίξει και το ίδιο της το παιδί, όταν ήταν μόλις ενός έτους.

Όπως είχε πει η 45χρονη στις καταθέσεις της, κατά καιρούς σταματούσε την αγωγή της, καθώς τα φάρμακα της προκαλούσαν βαριά κατατονία. Το ίδιο ισχυρίστηκε ότι είχε συμβεί σε όλες τις δολοφονίες που, σύμφωνα με την ίδια, διέπραξε, αφού έβλεπε σκιές, ενώ φωνές στο μυαλό της την οδηγούσαν να αφαιρεί τη ζωή των ανήμπορων θυμάτων της.

Στην περίπτωση της 75χρονης, ισχυρίστηκε ότι τη δολοφόνησε επειδή δεν την άφηνε το βράδυ να κοιμηθεί, ενώ αργότερα πήρε πίσω τον ισχυρισμό της, λέγοντας πως τη σκότωσε, επειδή δεν μπορούσε να τη βλέπει να υποφέρει. Όλα έγιναν, όπως είπε, επειδή άκουσε μια φωνή να της λέει: «Λύτρωσέ την, υποφέρει». Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, κάλεσε την αστυνομία όπου φέρεται να είπε: «Σκότωσα τη Φλώρα, ελάτε».

Η... μουρμούρα

Σύμφωνα πάντως με την εισαγγελική πρόταση, η κατηγορούμενη είχε ενοχληθεί, επειδή η ηλικιωμένη «μουρμούριζε» όλο το βράδυ και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έφραξε με την παλάμη του χεριού της τη στοματική και ρινική κοιλότητα της 75χρονης. Η γυναίκα προσπάθησε να σωθεί, αλλά είχε μαρτυρικό θάνατο, καθώς η 45χρονη της έβαλε στο πρόσωπο μαξιλάρι για να σταματήσει να αντιστέκεται.

Κατά την απολογία της, αναφέρθηκε στον 21 ετών σήμερα γιο της, λέγοντας ότι λόγω ψυχολογικών προβλημάτων αποπειράθηκε να τον πνίξει όταν ήταν ενός έτους. Η κατηγορούμενη είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου, ενώ πριν από δεκαπέντε χρόνια έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 12/6/2023.