Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kampanos
Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας - «Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν»

«Ήρθαν απέναντί μας επιστρατεύοντας τη φαντασία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας για τους 12 κατηγορουμένους. «Κανείς δεν μας απέδειξε ότι ήταν μεταμελημένος», ανέφερε σε άλλο σημείο της αγόρευσής της

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας τη μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε 3 μέρες.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν», υπογράμμισε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκηςλέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν. «Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ έδειξε τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Η εισαγγελέας είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε λυσσαλέα, καλά οργανωμένη την επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του και τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αφαιρέσουν ζωές Αρειανών.

Όπως είπε η εισαγγελέας αναφερόμενη στις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, είπαν υπερβολές και τερατώδη, προκατασκευασμένα ψέματα.

«Ήρθαν απέναντί μας επιστρατεύοντας τη φαντασία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα για τους 12 κατηγορούμενους. «Κανείς δεν μας απέδειξε ότι ήταν μεταμελημένος», ανέφερε σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελέας είπε για τους 12 ότι «ξεκινούν να πολεμήσουν, να εκδικηθούν τον εχθρό. Γιατί με τέτοιο εξοπλισμό μόνο στον πόλεμο πηγαίνεις ή καλύτερα για να σκοτώσεις», ενώ για τη δολοφονική επίθεση τόνισε πως στόχος των κατηγορουμένων ήταν να περικυκλώσουν και να αιφνιδιάσουν τα θύματα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «σχέδιο από κοινού εκτέλεσης των αιώνιων εχθρών».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η κ. Κλιάμπα τόνισε πως οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα και διαδοχικά στα θύματα. «Ο Άγγελος και ο Άλκης παλεύουν για τη ζωή τους», τόνισε σε άλλο σημείο η εισαγγελέας αναφερόμενη στη δολοφονική επίθεση και πρόσθεσε πως «παλεύουν με τα θηρία σε έναν άνισο αγώνα».

Ακόμα, είπε πως ο Άλκης προσπάθησε να προστατευτεί από τα χτυπήματα βάζοντας τα χέρια του στο κεφάλι, ωστόσο υπογράμμισε πως τα χτυπήματα είναι τέτοια που θέλουν να τον αποτελειώσουν. «Τι να προστατέψει πρώτα», είπε.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός -ο «αθώος γίγαντας», όπως τον χαρακτήρισε λόγω του αναστήματός του- η εισαγγελέας τόνισε πως σημαδεύουν ευαίσθητα σημεία όπως τη βουβωνική χώρα και τη μηριαία αρτηρία, κάτι που, όπως είπε, το πέτυχαν με το χτύπημα στη μηριαια αρτηρία, «χτύπημα με αρρωστημένο μίσος», όπως είπε.

Τα όσα περιέγραψα, συνέχισε η εισαγγελέας, συνέβησαν πραγματικά πριν από 16 μήνες. Χαρακτήρισε απόλυτα οργανωμένη την «άνανδρη επίθεση» και τόνισε πως τόσο ο Άλκης όσο και ο φίλος του δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα τόσο με τα όπλα που έφεραν οι δράστες της επίθεσης όσο και με κλοτσιές.

«Όλα ήταν προκαθορισμένα με κοινό παρονομαστή το μίσος», τόνισε η κ. Κλιάμπα.

«Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι ενώ δύο νέοι ψυχορραγούν, κανείς δεν σταμάτησε τον άλλον», σημείωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας και απέδωσε κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και στους 12 κατηγορούμενους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ακόμη και όταν τα θύματα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια, έστω και ανώνυμα, αλλά τους χτυπούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αλλά πριν εξαφανιστούν, πανηγύρισαν.

«Δεν ήταν θεατές σε μια παράσταση αλλά πρωταγωνιστές σε ένα δράμα», τόνισε επίσης η εισαγγελέας, αποδίδοντας τη «σκηνοθεσία» του στον 1ο κατηγορούμενο.

«Έχουμε 12 νέα παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους και όχι το σκοτάδι», είπε απευθυνόμενη στους 12 κατηγορουμένους η εισαγγελέας μετά την πρότασή της.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από thestival.gr