Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας φέρεται να επικαλέστηκε ο 20χρονος Ρομά, ο ένας από τους δύο ελληνικής καταγωγής κατηγορουμένους, από τους συνολικά οκτώ, οδηγώντας ανακριτή και εισαγγελέα στην απόφαση να τον αφήσουν ελεύθερο, επιβάλλοντάς του όμως περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για το ένα μέρος του «διδύμου» που σόκαρε όλη την Ελλάδα, καθώς αυτός και ο 48χρονος πατέρας του κατηγορούνται πως ασέλγησαν εις βάρος της δωδεκάχρονης έναντι αντιτίμου. Πατέρας και γιος κατάγονται από το Διδυμότειχο και τα τελευταία χρόνια ζουν στον Κολωνό. Αντίθετα με τον 20χρονο, στη φυλακή οδηγείται ο πατέρας του, παρά το γεγονός πως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Την ίδια διαδρομή ακολουθούν και οι υπόλοιποι έξι αλλοδαποί που κατηγορούνται για το βιασμό του κοριτσιού. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Μπαγκλαντές (48, 44 και 28 ετών), δύο Πακιστανούς (52 και 36) κι έναν Αλβανό (47). Όλοι τους διέμεναν πέριξ της γειτονιάς της έφηβης, ενώ κανείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παραδέχτηκε πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν πηγές, κατέθεσαν στο 14o τακτικό ανακριτή πως η θρησκευτική τους πίστη δεν τους επιτρέπει τέτοιου είδους επαφές, μεταξύ άλλων, επιχείρημα το οποίο δεν ήταν διόλου πειστικό, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή τους.

Με την παραπάνω διαδικασία ανοίγει ουσιαστικά η δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση της δωδεκάχρονης. Θυμίζουμε πως στην πρώτη, την οποία είχε αναλάβει η 33η τακτική ανακρίτρια, περιλαμβάνει 22 άτομα, εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί οι 21, μεταξύ των οποίων και η 37χρονη μητέρα της δωδεκάχρονης.

Η ανακρίτρια ολοκλήρωσε τις έρευνες και μεταβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα, από τον οποίο θα προκύψει σχετική εισήγηση προς το δικαστικό συμβούλιο, ώστε να αποφανθεί για το ποιος θα πάει σε δίκη και ποιος θα απαλλαχθεί.

Στη δεύτερη δικογραφία, μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται οκτώ άτομα, φτάνοντας στο σύνολο τους τριάντα. Ο διαχωρισμός της δικογραφίας πραγματοποιήθηκε, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, καθώς η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 7/06/2023