Σε μπαράζ συλλήψεων για καλλιέργεια, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα.
Σε συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχους οι αστυνομικοί κατάφεραν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη ολόκληρη εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, τρία άτομα από το Αγρίνιο, ανάμεσά τους και έναν ανήλικο, έναν άνδρα από την Πάτρα, δύο γυναίκες από τις Σέρρες και ένα ζευγάρι Ελλήνων από την Αθήνα.

* Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού και συνελήφθησαν 10 μέλη της ανωτέρω ομάδας. Κατασχέθηκαν 2.030 γραμμ. κοκαΐνης, 5.461 γραμμ. κάνναβης (skunk ), 31 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 3 ζυγαριές ακριβείας, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, 13 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

* Ανήλικος κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα, η οποία διακινούσε ναρκωτικά και όπλα και ερευνάται από την αστυνομία εάν εμπλέκεται σε βομβιστικές επιθέσεις. Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Αγρίνιο τρεις Έλληνες έξω από το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν δύο εξ αυτών. Μετά από έλεγχο βρήκαν στην κατοχή τους 27,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1.430 ευρώ και διάφορα κλειδιά. Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στα δωμάτια του ξενοδοχείου και στο σπίτι του ενός συλληφθέντα, όπου εντόπισαν 7 γραμμάρια κάνναβης, 1 λειτουργικό περίστροφο, 7 φυσίγγια, 11 δυναμίτες με βραδύκαυστο φιτίλι, 14 κροτίδες, 1 πτυσσόμενο γκλοπ, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 τραπεζικό βιβλιάριο.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 17χρονου και δύο ενηλίκων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου για τα όπλα και της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας κατά περίπτωση. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

* Μετά από στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος κατείχε 2,5 κιλά ηρωίνης. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον άνδρα, την ώρα που οδηγούσε στο Αντίρριο. Στην κατοχή του βρέθηκε μια συσκευασία, που περιείχε 204 γραμμάρια ηρωίνης. Μετά από έρευνα στο σπίτι του άνδρα, σε περιοχή της Φωκίδας, βρήκαν τρεις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 2 κιλά και 402 γραμμάρια ηρωίνης.

* «Σκληρά» ναρκωτικά κατηγορούνται ότι διακινούσαν στις Σέρρες δύο Ελληνίδες, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Στο σπίτι της μίας γυναίκας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 106,2 γραμμάρια ηρωίνης και μία συσκευασία με 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης.

* Ένα ζευγάρι Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, συνελήφθη με 80 κιλά κάνναβη. Ο 34χρονος άνδρας και η 33χρονη γυναίκα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας όταν κινούνταν στην οδό Τατοΐου με αυτοκίνητο, φορτωμένο με ναρκωτικά. Σε έρευνα που ακολούθησε σε δύο οικήματα όπου φαίνεται να διέμεναν, εντός περιφραγμένου οικοπέδου στη Βαρυμπόμπη, κατασχέθηκαν: 17 δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 80 κιλών και 422 γραμματίων, κοκαΐνη, υλικά συσκευασίας, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, υλικά και εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω κύκλωμα καλλιεργεί και διακινεί μεγάλες ποσότητες κάνναβης, ενώ εμπορεύεται και κοκαΐνη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time