Στο ΠΑΓΝΗ παραμένει νοσηλευόμενη, εκτός κινδύνου, η 36χρονη που έπεσε θύμα άγριας ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο Κρήτης και δέχτηκε 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της. Τα τραύματα που φέρει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε είναι στον θώρακα, στην πλάτη και στα άνω άκρα.

Ο σύντροφός της, που μετά την επίθεση αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά, έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και νοσηλεύεται, ελαφρύτερα τραυματισμένος, στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

«Τη μαχαίρωσα γιατί την αγαπούσα»

Οι συχνοί τσακωμοί λόγω ζήλιας και η συμπεριφορά του 36χρονου ηλεκτρολόγου-μηχανικού στην Κρήτη είχαν οδηγήσει την αρραβωνιαστικιά του, την οποία μαχαίρωσε τουλάχιστον 14 φορές το βράδυ της Κυριακής, στο να θέλει να τον χωρίσει. Μάλιστα, το θύμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε εκφράσει στον δράστη την επιθυμία του να διακόψουν τη σχέση τους.

Ο ίδιος στα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς φέρεται να υποστήριξε πως «τη μαχαίρωσα γιατί την αγαπούσα». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ένα άτομο ευέξαπτο, που δημιουργούσε προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Iefimerida.gr, είχε απασχολήσει μάλιστα τις Αρχές τόσο για ναρκωτικά όσο και για κλοπές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει στο Ηράκλειο τεχνικό γραφείο με αντικείμενο τη μελέτη- επίβλεψη και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών έργων. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πατέρας του 36χρονου, που ήταν και αυτός που του άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια όταν αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά μετά την επίθεση στη σύντροφό του, στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι η κοπέλα επιτέθηκε πρώτη στον γιο του.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το βράδυ της Κυριακής ο 36χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

«Κλειδί» η κατάθεση της 36χρονης

«Κλειδί» θεωρείται η κατάθεση της 36χρονης, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένη, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου που διενεργούν την προανάκριση.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δράστης

Φρουρούμενος νοσηλεύεται και ο 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον νόμο περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η επίθεση

Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με το Mega, όταν το ζευγάρι καβγάδισε έντονα στο σπίτι του στην περιοχή του Κορώνη Μαγάρα. Κάποια στιγμή ο 36χρονος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έπληξε με 14 μαχαιριές την 36χρονη αρραβωνιαστικιά του.

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε και βγήκε από το σπίτι μέσα στα αίματα ζητώντας βοήθεια. Γείτονες που άκουσαν τον καβγά του ζευγαριού ειδοποίησαν τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - το ένα παρέλαβε τη σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα και τον άλλο τον άνδρα, ο οποίος δεν έφερε σοβαρά τραύματα, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ο 36χρονος έβαλε φωτιά, την οποία κατάφεραν και έσβησαν οι γείτονες, οπότε δεν χρειάστηκε η συνδρομή των δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο. Η 36χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται, όπως προαναφέρθηκε, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.