Θλίψη αλλά και οργή επικρατεί στην Αργαλαστή, καθώς ο αδέσποτος σκύλος που πριν από λίγες ημέρες πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από κάτοικο της περιοχής, ξεψύχησε σε ιδιωτική κλινική του Βόλου.

Ήταν μέρα μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου όταν ένας άγνωστος πυροβόλησε το σκυλάκι, το οποίο το είχαν παρατήσει στο χωριό του Πηλίου τον χειμώνα που πέρασε και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό. Όπως μάλιστα αναφέρει το taxydromos.gr, το αδέσποτο ζωάκι το φρόντιζαν και το αγαπούσαν όλοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του σκύλου και του έριξε τουλάχιστον 20 σκάγια. Πυροβόλησε το αδέσποτο ζωάκι εξ επαφής και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επίθεση.

Παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου αλλά την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για αίμα, ώστε να σωθεί το ζωάκι, δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε στην κλινική Volos Veterinary Specialists.

Ο Σταμάτης Παπαδήμος, ο οποίος είχε υιοθετήσει το αδέσποτο σκυλί, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ζητάει να γίνει έρευνα και να βρεθεί ο δράστης. Διερωτήθηκε αν κάποιος θα ασχοληθεί. Στο ερώτημα αν γνωρίζουν τον δράστη, είπε χαρακτηριστικά ότι το χωριό είναι μικρό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, κανένας δεν επιθυμεί να μπλέξει και κανένας δεν θέλει να γίνει αυτός που θα καταγγείλει τον συγχωριανό του.

«Καλό σου ταξίδι, αδέσποτε. Εύχομαι εκεί που πας να βρεις γαλήνη και αγάπη. Γνωριστήκαμε καλύτερα κάπως αργά και σε δύσκολες ώρες. Ήσουν γενναίος και ήθελες να ζήσεις, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για σένα. Καλύτερα! Γλίτωσες από τους ανθρώπους… Θα σε θυμάμαι για πάντα και συγγνώμη που δεν μπόρεσα να κάνω περισσότερα για σένα», γράφει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Παπαδήμος, σε ανάρτησή του στα social media.