Μια πολύ περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα στο σπίτι μιας 35χρονης, η οποία φέρεται να δέχτηκε επίθεση από δύο νεαρούς, ηλικίας 26 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι δύο άντρες σκαρφίστηκαν ένα τέχνασμα ώστε να εισβάλουν στο σπίτι της και φαίνεται πως αποπειράθηκαν να τη σκοτώσουν διά στραγγαλισμού. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει την αστυνομία, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σπίτι της και, κατά τις δηλώσεις της, την έσωσε από τα χέρια των δύο δραστών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την κοπέλα, επειδή οι 26χρονοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της για ξυλοδαρμό.

Την υπόθεση έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα protothema.gr, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις της νεαρής γυναίκας. Όπως τονίζει η ίδια η Στεφανία Γιαννάκου, ήταν γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα, όταν άκουσε το κουδούνι, όπου ήταν ένας πρώην σύντροφός της, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις: «Αυτό όμως που δεν είδα ήταν ο φίλος του, ο οποίος είχε κρυφτεί πίσω από κάτι γλάστρες, με αποτέλεσμα, όταν άνοιξα την πόρτα, να εισβάλουν και οι δύο στο διαμέρισμά μου».

Στη συνέχεια η 35χρονη περιέγραψε τα όσα έζησε στο σπίτι της επί της οδού Καζαντζάκη: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω. Ο πρώην σύντροφός μου με ακινητοποίησε αρπάζοντάς με από το λαιμό, τη στιγμή που ο φίλος του του έδινε διαταγές, φωνάζοντάς του να με στραγγαλίσει. Δέχτηκα γροθιές στο σώμα και σχεδόν δίπλωσα. Για μερικά δευτερόλεπτα έχασα το φως μου, δεν ήξερα τι μου συνέβαινε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, μέσα σε τόσο μεγάλη ένταση, που δεν θυμάμαι πότε μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και με έσωσαν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο νεαροί, όταν συνελήφθησαν, έδειξαν στους αστυνομικούς του ΑΤ Ζωγράφου κάποιες αμυχές και δήλωσαν πως θα κατέθεταν μήνυση στην 35χρονη, γι’ αυτό συνελήφθη κι εκείνη.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές κλήθηκαν περί τις 05.30 το πρωί της Τρίτης, όπου προσήγαγαν την περίεργη τριάδα και τη μετέφεραν στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο ΑΤ Καλλιθέας. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για εξύβριση.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 17/5/2023.