Ένοχος και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας κρίθηκε ο 83χρονος σήμερα πρώην ιερέας από τη Μαγνησία, για ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού. Ένοχη κρίθηκε και η μητέρα του παιδιού και της επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 83χρονο Γεώργιο Κωνσταντάκο του Δημητρίου και της Μαρίας από τον Βόλο ποινή κάθειρξης 8 ετών και θα να εκτίσει την ποινή σπίτι του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας του αντιμετωπίζει. Σε ό,τι αφορά τη χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε, αυτή μειώθηκε κατά 41.000 ευρώ και κλήθηκε να καταβάλει 9.000 ευρώ. Ο συνταξιούχος ιερέας φαίνεται πως «εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας» όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας ότι «έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

Σημείωσε επίσης πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα, για να υπογραμμίσει μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο», ενώ επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει». Ο 83χρονος σήμερα ιερέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και καθώς είναι αδύνατο να μετακινηθεί, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του επέβαλε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, όπου βρίσκεται πλέον, σε χωριό της Μαγνησίας, αφού προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο 83χρονος στην απολογία του, όπως και η 34χρονη, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης, αλλά προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αστυνομικός που είχε εντοπίσει και συλλάβει τον ιερέα με τη μητέρα του κοριτσιού τον Μάιο του 2018 στον Βόλο. Μετά από πληροφορίες για τον 80χρονο τότε ιερέα, που τελούσε σε επ’ αόριστον αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τον εντόπισε να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την τότε 31χρονη. Μαζί τους είχαν και το 11χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τούς ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα pet shop, για να αγοράσουν κάποιο κατοικίδιο.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση είναι πως κάποια στιγμή η Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο πρώην ιερέας μπήκε σε αυτοκίνητο με το κορίτσι και ο προορισμός τους ήταν ερημική παραλία του Βόλου. Εκεί αυτός γδύθηκε και καλούσε το παιδί να του χαϊδέψει τα γεννητικά όργανα. Ο αστυνομικός με τη συνδρομή συναδέλφων του συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις. Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούσε να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο ο 80χρονος κληρικός. Έπειτα από εξέταση της ανήλικης και από παιδοψυχολόγο έγινε γνωστό ότι αυτό συνέβη άλλες πέντε φορές στο παρελθόν. Η Εισαγγελία Βόλου έκρινε ότι η ανήλικη θα πρέπει να ταξιδέψει στη Βουλγαρία και να μείνει με τη γιαγιά της, κινώντας τις σχετικές διαδικασίες, καθώς η μητέρα του κοριτσιού κρίνεται ακατάλληλη για την ανατροφή της ανήλικης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time