Τρεις φωτογραφικές μηχανές και δύο βιντεοκάμερες για να καταγράφει τις ανήλικες αθλήτριες στο κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση είχε ο 57χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα (08.05.2023) από τις Αρχές. 

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε ένα χαρτόνι, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μη φαίνεται αυτό που έκανε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 57χρονος είχε καταγράψει εικόνες από τα ευαίσθητα σημεία των κοριτσιών, έχοντας εστιάσει συγκεκριμένα σε αυτά τα σημεία του σώματός τους στα μαγιό που φορούσαν την ώρα που αθλούνταν στο κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση.

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, και μέσα σε αυτό βρήκαν πλούσιο υλικό σε στικάκια, σε σκληρούς δίσκους και σε άλλες φωτογραφικές μηχανές.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιντεοκάμερες και 17 κάρτες μνήμης. Οι Αρχές θα διαπιστώσουν εάν ο 57χρονος έχει ενεργήσει κατά τον ίδιο τρόπο και σε άλλες περιπτώσεις, πέρα από το κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση.

Το υλικό έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση, ενώ ο άνδρας κρατείται στο Τμήμα Ασφάλειας Μεταμόρφωσης.   

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία δέχτηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άντρας έγινε αντιληπτός να φωτογραφίζει ανήλικα. 

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες. Την ημέρα της σύλληψής του είχε επιδοθεί σε λήψη οπτικού υλικού των κοριτσιών που προπονούνταν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. 

Ο 57χρονος, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και έλαβε προθεσμία για τις 16 Μαΐου. Με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων.