Συνελήφθησαν το βράδυ της Πρωτομαγιάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, δύο άνδρες, 28 και 45 ετών οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση- για συμμορία, ληστείες από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης, αναζητείται και ένας ακόμα 24χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιπολούσαν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και εντόπισαν τους συλληφθέντες να κινούνται με δίκυκλο στην Αθήνα και τους έκριναν ύποπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Όταν οι αστυνομικοί τους προσέγγισαν τότε ο 28χρονος αποβιβάστηκε από το δίκυκλο και τράπηκε σε φυγή πεζός, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Ο 28χρονος όμως δεν κατάφερε να πάει μακριά αφού ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο τμήμα Ομονοίας.

Στη συνέχεια εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του δικύκλου που διέφυγε νωρίτερα και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες έξω από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών δικύκλων και ληστειών από καταστήματα (πρακτορεία ΟΠΑΠ, ψιλικατζίδικα και βενζινάδικα).

Ο τρόπος δράσης τους

Οι δράστες συνήθως χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και λήστευαν τα καταστήματα απειλώντας τους υπαλλήλους κυρίως με αιχμηρά αντικείμενα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από το ταμείο. Για να μην καταγραφούν τα πρόσωπά τους από τις κάμερες ασφαλείας φορούσαν πάντα κράνη.


Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι του 45χρονου εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες, 2 μοτοσυκλέτες και ανταλλακτικά, ένα μαχαίρι, φυσίγγια από όπλα και διάφορα ρούχα που σχετίζονται με τις ληστείες και τις κλοπές.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών, 5 κλοπές μοτοσυκλετών και κλοπή από ξενοδοχείο σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Νίκαια και Πέραμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.