«Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Απολύτως καμία σχέση. Δεν θα μπορούσα να έχω καμία σχέση με το πρόβλημα της υγείας που έχω. Πραγματικά είναι μια τρέλα αυτό το πράγμα. Η αλήθεια θα λάμψει και δεν έχω κανένα πρόβλημα να λάμψει» αναφέρει ο Απόστολος Γκλέτσος για την εμπλοκή του ονόματός του σε κύκλωμα κοκαΐνης, όπου φέρεται να είναι ένας από τους «πελάτες» του. Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας αναφέρει ότι από τους δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί του έμαθε για την εμπλοκή του ονόματός του.

«Δεν κρύβομαι από κανέναν»

«Προς το παρόν δεν θα βάλω κάποιον δικηγόρο γιατί δεν με έχει καλέσει κάποιος. Μαθαίνω διάφορα από τους δημοσιογράφους. Περιμένω να δω αν με καλέσει κάποιος από τη δικαιοσύνη. Θα βάλω συνήγορο μόλις κληθώ από τη δικαιοσύνη» λέει και προσθέτει ότι περιμένει να δει κάτι επίσημο. «Δεν κρύβομαι και δεν μασάω τα λόγια μου» λέει και συνεχίζει: «Πείτε μου λοιπόν γιατί κατηγορούμαι». Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, πληροφορείται ότι το όνομά του φιγουράρει στη δικογραφία, στην παράγραφο που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέρα από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα-ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερόμενων είναι και ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας και ηθοποιός Γκλέτσος Απόστολος ηθοποιός (σ.σ. αναφέρονται όλα τα στοιχεία ημερομηνία γέννησης, κατοικίας) ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον λιμενικό».

«Αναφέρει ότι “φέρεται”. Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. “Φέρεται”. Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Αυτή είναι η δήλωσή μου και σας το είπα για να το κρατήσετε. Ό,τι ακριβώς σας είπα. Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό. Δεν έχω καμία σχέση».

Μάλιστα, ο Απόστολος Γκλέτσος αναφέρθηκε και στο λιμενικό, λέγοντας: «Και πιστεύω ότι και αυτός ο άνθρωπος με τα τρία του παιδιά, που τον γνωρίζω τρεις γενιές οικογενειακά, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά και προχωράμε. Η αλήθεια θα λάμψει».

Ο «εγκέφαλος»

Οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο ως «εγκέφαλος» παρουσιάζεται ένας 47χρονος σημαιοφόρος του Λιμενικού, από τη Φθιώτιδα, ο οποίος υπηρετούσε ως σύνδεσμος του Λιμενικού με τη FRONTEX στο νησί της Λέσβου. Αυτός είναι και ο λόγος που την έρευνα ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς ο βαθμοφόρος του Λιμενικού φέρεται να συνεργαζόταν με τους πέντε ιδιώτες που συνελήφθησαν για ναρκωτικά και όπλα. Ο κοριός της Αστυνομίας έπιασε τις συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης και τους πελάτες που έκαναν παραγγελίες ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι είχε κάνει παραγγελία και ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς. Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και οι 5 ιδιώτες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, όπως «μαύρο», «τέτοιο», «τσοπάνης», «ψάρια», «κορίτσια», «κυδώνια» για να περιγράψουν τα ναρκωτικά. Σε ό,τι έχει να κάνει δε με τους πελάτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτοφώρου. Οι έρευνες έγιναν σε σπίτια και κρησφύγετα στον Πειραιά και τη Φθιώτιδα, όπου βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, πιστόλι, φυσίγγια και 4.800 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ