Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας. Μόλις συμβεί αυτό, η σιδηροδρομική γραμμή από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι και το Αιγίνιο θα έχει πλήρη τηλεδιοίκηση και πλέον το τρένο θα κινείται πάνω σε προδιαγεγραμμένη από πριν πορεία.

Το πρωί το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συνοδεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη. Στόχος της επίσκεψης ήταν η άμεση ενημέρωση του υπουργού και της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία των έργων, καθώς μάλιστα η χώρα μπαίνει στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει και ήδη έχουν «κουμπώσει» πάνω του τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί (Μεζουρλό, Δοξαράς και Ορφανά). Ωστόσο, το κέντρο δεν είναι ενεργοποιημένο ακόμη και αυτό δεν θα γίνει μέχρι να «κουμπώσει» σε αυτό το σύνολο των σταθμών από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι και το Αιγίνιο.





Ωστόσο, στην παρούσα φάση, στις οθόνες του κέντρου τηλεδιοίκησης είναι ορατή η κίνηση των τρένων. Τουλάχιστον οι σταθμάρχες της Λάρισας θα έχουν μια ιδιαίτερα καλή εικόνα πού βρίσκεται το κάθε τρένο και πώς κινείται.

Σημειώνεται ότι στην τελική του μορφή το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον νέο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Στην τελική του μορφή, το κέντρο θα ελέγχει τη λειτουργία της γραμμής από Δομοκό μέχρι και Πλατύ.