Το παρθενικό ταξίδι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Αθήνας-Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 08.28. Στη αμαξοστοιχία αυτή επεβαιναν ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και άλλα στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Ο στόχος του ταξιδιού είναι να καταδείξουν ότι τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι και πάλι ασφαλή.

Ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης κατέβηκε από το τρένο στην Οινόη προκειμένου να μεταβεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όπου θα ταξιδέψει στο Παρίσι. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari, όπως επίσης με στελέχη της Alstom και των Γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF. Στις συναντήσεις του με τα στελέχη των γαλλικών επιχειρήσεων, θα παρευρίσκεται και ο επικεφαλής του ΟΣΕ κ. Τερζάκης που θα μεταβεί σήμερα το βράδυ στο Παρίσι.

Βασική επιδίωξη των επαφών με τη Alstom είναι η επίσπευση των έργων της τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηροδρόμων καθώς η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την περάτωση της περιβόητης 717 σύμβασης και της συμπληρωματικής της μέχρι το τέλος του επόμενου Σεπτέμβρη. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, καθώς το έργο μέχρι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ήταν αρκετά προχωρημένο.

Οι επαφές με την SNCF στόχο έχουν να δει η πολιτική ηγεσία και ο ΟΣΕ, πως αντιμετωπίζεται το θέμα της ασφάλειας οι Γαλλικοί σιδηρόδρομοι.

Παράλληλα αυτή την εβδομάδα αναμένεται και η έναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα και Δράμα και από Λάρισα προς Βόλο. Σε εκκρεμότητα παραμένει το δρομολόγιο του προαστιακού Αθήνα-Κιάτο. Επίσης πιέζεται πολύ ο ΟΣΕ και η Hellenic Train με την διεξαγωγή των δρομολογίων Αλεξανδρούπολη-Ορμένιοπροκειμένου να αρχίσει εκ νέου η μεταφορά του αμυντικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ προς χώρες της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας.