Υπόσχονταν διπλασιασμό κεφαλαίου με «επενδύσεις» σε gamblers καζίνο, ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ, τοκογλυφικά δάνεια σε παίκτες τυχερών παιχνιδιών, μέχρι και δανειοδότηση απλών πολιτών για αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου, εξοχικού.

Αυτό ήταν ένα μέρος των δραστηριοτήτων της μαφιόζικης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υπηρεσίας, ύστερα από απόρρητη έρευνα δύο ετών, σχημάτισαν μια δικογραφία 2.500 σελίδων και ένα διαβιβαστικό 300 σελίδων, το οποίο απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων και των αναλύσεων που πέντε ημέρες μετά οι Αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο για να ασκηθούν διώξεις και να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Μια υποομάδα της οργάνωσης είχε συνάψει σχέσεις με μεγάλη ομάδα μπράβων του Πειραιά, η οποία αναλάμβανε να συνετίσει τους πελάτες-θύματα της μαφιόζικης συμμορίας, όταν εκείνοι διαμαρτύρονταν γιατί έχασαν τα λεφτά τους.

Μια δεύτερη υποομάδα, αποτελούμενη από επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούσαν ο ένας στο αρχηγείο και οι τέσσερις σε υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης, αναλάμβαναν να μπαίνουν στο Police On Line και να συγκεντρώνουν στοιχεία για πελάτες-θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, αναλάμβαναν να συγκεντρώνουν στοιχεία για κινήσεις-έρευνες της Αστυνομίας αλλά και καταγγελίες που γίνονταν σε υπηρεσίες αυτής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 64 μέλη, ανάμεσά τους ένας απότακτος αστυνομικός, πέντε εν ενεργεία και ένα αρχηγικό μέλος, το οποίο απεβίωσε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας.

Αρχηγός, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι 50χρονος, γνώριμος των Αρχών για απάτες και οικονομικά εγκλήματα, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια είχε στήσει ένα εγκληματικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, μέσω του οποιου έκανε τοκογλυφίες, διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, εκβιασμούς, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και άλλες βρομοδουλειές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι πρώτες συλλήψεις, καθώς θα ολοκληρωθεί από τις εισαγγελικές Αρχές η ανάγνωση και αξιολόγηση της δικογραφίας.

*Πηγή: protothema.gr