Σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, έπειτα από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε και κράτησε πολλές ώρες, βρίσκεται ο 18χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης από συνομήλικούς του ληστές στην Ακρόπολη το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.  

Ο 18χρονος πλέον βρίσκεται «υπό συνεχή παρακολούθηση» σε θάλαμο χειρουργικής κλινικής, αλλά εκτός ΜΕΘ, του «Ερυθρού Σταυρού». 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, περισσότερο ασφαλής θα είναι η εκτίμηση για την έκβαση της υγείας του μετά το πρώτο 48ωρο.

Παρ' όλα αυτά, κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τα ξημερώματα της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τα μηνύματα ήταν δυσοίωνα. Κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του.

«Αιμοδυναμικά ασταθής φέροντας δύο τραύματα από νύσσον όργανο στη δεξιά τραχηλική χώρα και περιομφαλικά στην περιοχή της κοιλίας έχοντας εικόνα εκσπλάγχνωσης» ήταν η εκτίμηση των χειρουργών.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Τα πρώτα λόγια

«Ο γιος μου πήγε να φύγει και τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι» είπε η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

«Όταν ξύπνησε και με είδε, μου είπε: "Μαμά συγγνώμη". Είναι πολύ καλό παιδί. Όλη μέρα σήμερα (σημ. την Τρίτη) μου λέει "μαμά συγγνώμη". Τι να κάνω; Να τον κλειδώσω να μην ξαναπάει βόλτα; Θα φοβόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας;» προσέθεσε συγκινημένη η μητέρα του νεαρού.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ο 18χρονος καθόταν μαζί με ακόμα πέντε άτομα στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, όταν 17χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι, τον χτύπησε στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε στη μέση.

Ο 18χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης, ο 18χρονος αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το τσαντάκι του νεαρού.