Η κίνηση της Hellenic Train να πιστώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών των θυμάτων το αντίτιμο του εισιτηρίου στο δρομολόγιο του θανάτου φαίνεται ότι προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Μιλώντας στο Mega, ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός θύματος του μοιραίου τρένου, ανέφερε ότι «είναι τουλάχιστον ασέβεια προς το θύμα και την οικογένεια. Δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό. Αυτή τη στιγμή κάθε φράση, λέξη και πράξη θα πρέπει να έχει κάποιο νόημα. Ποιος είναι ο σκοπός να γίνει κάτι τέτοιο;», εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του.

Το πιο εξοργιστικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως αυτή η κίνηση αποτελούσε και την… πρώτη επίσημη εμφάνιση της εταιρείας.

«Από την πρώτη ημέρα ζητούμε επικοινωνία με την Hellenic Train. Εμείς όσο ψάχναμε τον αδερφό μου ζητούσαμε να μας πουν σε ποιο βαγόνι είναι. Ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη επικοινωνία της εταιρείας με μας», δήλωσε.

Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων, για να επιστραφεί το ποσό ενός εισιτηρίου, που δεν ξεπερνά τα 45 ευρώ ή τα 32 ευρώ αν ο κάτοχος είναι φοιτητής, πρέπει να γίνει αίτημα από τον επιβάτη και να αφορά σε… καθυστερημένο δρομολόγιο και ζητούν, σε κάθε κίνηση των αρμοδίων προς τις οικογένειες, να είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε για ένα δρομολόγιο που διεκόπη ή καθυστέρησε, αλλά για ένα έγκλημα που στοίχισε δεκάδες ζωές.

Δείτε βίντεο

Όσα υποστήριξε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου δεν είχε τοποθετήσει στη βάρδια μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη, αλλά και ακόμα δύο εμπειρότερους σταθμάρχες.

Ακόμα, υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση για καθυστέρηση της αμαξοστοιχίας Intercity 62, όπως και ότι δεν ευθύνεται για τη μη τήρηση του ωραρίου από τους δυο σταθμάρχες και για την επαγγελματική κατάρτισή τους.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εστίασε στο ότι το πρόγραμμα αποτελεί πρόταση την οποία εγκρίνει, πιστοποιεί και βάζει υπογραφή ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση τυχαίνει να είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λαγονήσι την περασμένη Δευτέρα.