Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου της Χίου, σύμφωνα με τους υπευθύνους.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε στα parapolitika.gr o διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, Ιωάννης Ρες, ο οποίος ανέφερε ότι από το κτίριο που χαρακτηρίστικε ως επικίνδυνο οι μαθητές έχουν αποχωρήσει από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός.

Σημειώνεται ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ύστερα από ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, ο οποίος στα social media ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται οι κολώνες του σχολείου να έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στον μεγάλο σεισμό που είχε σημειωθεί στο νησί τον Οκτώβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Ρες ανέφερε ότι το κτίριο στο οποίο έχουν παρουσιαστεί οι μεγάλες φθορές είναι εγκαταλελειμμένο και όλοι οι μαθητές έχουν μετεγκατασταθεί, είτε στο διπλανό σχολικό κτίριο, στο οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές, είτε σε ειδικά σύγχρονα κοντέινερ. Επίσης, δήλωσε ότι έχει ήδη υπάρξει ο σχεδιασμός προκειμένου να κατασκευαστεί ένα ολοκαίνουργιο σχολείο 740 τετραγωνικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το δεύτερο κτίριο, όπου αυτήν τη στιγμή γίνονται τα μαθήματα στο σχολείο.