Με αφορμή την ανάρτηση εικόνων βανδαλισμού και φθορών στο χώρο του ΕΜΠ τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, Μεγακλής Ρογκάκος.

Ερωτηθείς αν υπήρξε ευαισθητοποίηση από το υπουργείο Παιδείας μετά την ανάρτηση φωτογραφιών από το ΕΜΠ, ο κ. Ρογκάκος απάντησε: «Ευαισθητοποίηση υπήρξε μόνο από τον κόσμο χωρίς εγώ να έχω στο σκεπτικό μου να κάνω τέτοια αίσθηση. Ο κόσμος που νοιάζεται για την κληρονομία και για το παρελθόν μας έχει εξεγερθεί με έναν ήπιο και ήρεμο τρόπο και εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκεια του για αυτά τα έκτροπα. Από την πλευρά των θεσμών δεν υπάρχει καμία ένδειξη να έχει γίνει ή να έχει αλλάξει κάτι».

«Είχα επικοινωνία με τον υφυπουργό Παιδείας. Ο κ. Συρίγος ενδιαφέρθηκε και με έφερε σε επαφή με τον πρύτανη του ΕΜΠ με τον οποίο είχα και μια συνάντηση στην οποία μου εξήγησε από την πλευρά του την κατάσταση. Είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές διότι υπάρχει πολιτικό κόστος. Δεν είναι το θέμα του καθαρισμού- το οποίο ελπίζω να το δούμε να γίνεται- το θέμα είναι τι κάνεις για να τα διαφυλάξεις και η προφύλαξη με την περιβόητη αστυνομία που έχουμε ακούσει είναι και αυτό κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει δυστυχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρογκάκος.

«Ο πρύτανης είπε ότι έχουνε γίνει οι προσπάθειες, θέληση υπάρχει να προφυλαχθούν αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αναφέρθηκε ότι υπάρχει πολιτικό κόστος στο να παρθούνε μέτρα. Ξέρουν και οι αρχές τι πρέπει να κάνουν αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου γιατί δεν είναι το φαινόμενο μόνο στο ΕΜΠ βλέπουμε έντονα αντιεθνιστικά κινήματα να εξαπλώνονται, βλέπουμε μουτζουρώματα προτομών του παρελθόντων μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας να λερώνονται με αισχρά συνθήματα, είναι κάτι από το οποίο για να προφυλαχθούμε πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι γνωστά δυστυχώς όμως η χώρα μας είναι εντελώς ανοργάνωτη και δεν μπορεί να προφυλάξει την κληρονομιά της», δήλωσε επιπρόσθετα.