Ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα τόσο ο επιθεωρητής του ΟΣΕ όσο και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που είχαν απογευματινή βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα που έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες, αντίστοιχες με αυτές που αντιμετωπίζει και ο 59χρονος σταθμάρχης της νυχτερινής βάρδιας.

Οι τρεις απολογούμενοι, που θα βρεθούν σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Ακόμα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή αλλά και για σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου οι συνήγοροί τους να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έχει ήδη τεθεί σε αργία, καθώς εξασφάλισε αναρρωτική άδεια 30 ημερών την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσον αφορά τους δύο απογευματινούς σταθμάρχες της Λάρισας, εκείνοι ελέγχονται με τη σειρά τους, καθώς φέρονται να αποχώρησαν νωρίτερα από τα προβλεπόμενα από τις θέσεις εργασίας τους, παρότι θα έπρεπε να συνοδεύουν τον μοιραίο σταθμάρχη έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, απομονωμένος παραμένει στις φυλακές της Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας, καθώς, σύμφωνα με το Star, η σύζυγος και οι δικηγόροι του είναι τα μόνα άτομα που έχει δει όλες αυτές τις ημέρες.

Ακόμα, ο σταθμάρχης της Λάρισας αρνείται να προαυλίζεται, ενώ όσοι τον βλέπουν καθημερινά περιγράφουν πως είναι λιγομίλητος, ζητάει μόνο τα απαραίτητα και δεν παρακολουθεί καθόλου τηλεόραση. Απεναντίας, έχει ζητήσει και έχει στη διάθεσή του ένα ραδιόφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αναμένεται να ισχυριστεί πως ο σταθμάρχης Λάρισας είχε δηλώσει έτοιμος να αναλάβει οποιοδήποτε πόστο, ακόμα κι αν υστερούσε σε ψηφιακές δεξιότητες και εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.