Ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα εκδοθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο πατέρας του 28χρονου είναι κρατούμενος σε φυλακές της Τουρκίας. Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι ελληνικές αρχές είχαν κάνει επίσημο αίτημα ώστε ο να επιστρέψει στη χώρα για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Τηλεφωνική επικοινωνία

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα. «O ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον ΥΠΕΞ Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος τον ενημέρωσε για την θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης», τόνισε το υπουργείο στο Twitter.