Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το in.gr, η αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ φέρει την υπογραφή του Νίκου Χαυτούρα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, εντολή για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, όσον αφορά την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νιικολάου, έδωσε την Πέμπτη η εισαγγελία του Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιθεωρητής ήταν εκείνος που είχε βάλει στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος πλέον έχει προφυλακιστεί.

Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων

Στο πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του υπουργού υγείας, διαπιστώνεται σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων εις βάρος του Διευθυντή Νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Νικολάου Χαυτούρα.

Ο Διευθυντής έχει υποπέσει στα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος της αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράβασης των κανόνων της Ιατρικής Δεοντολογίας.

Κατόπιν της έρευνας της ΕΔΕ, ο γιατρός τέθηκε σε προσωρινή αργία.