Με τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκο Χαυτούρα, επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου, και ζήτησε να λάβει αναρρωτική άδεια, ενημερώνοντας ότι νιώθει πόνους στη μέση, όπως επιβεβαιώνει το περιβάλλον του επιθεωρητή στο taxydromos.gr.

 O κ. Νικολάου επικοινώνησε με τον κ. Χαυτούρα και εκείνος τον παρέπεμψε σε συνάδελφό του νευροχειρουργό, διότι δεν είχε βάρδια στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο άλλος νευροχειρουργός υπέγραψε την αναρρωτική άδεια για έναν μήνα, την οποία έλαβε ο επιθεωρητής από τα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής, όπως υποστήριξε σήμερα ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ και επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

 Όμως, επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ.Μ., ο οποίος και εντέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

 Από την πλευρά του ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια και ο οποίος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την κατεπείγουσα ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας, φέρεται να έχει επισημάνει στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει την άδεια «καλή τη πίστει» , επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερό του στην κλινική.

 Να σημειωθεί επίσης ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ουδέποτε μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου για εξέταση. Σε κανένα από τα βιβλία εισαγωγών-εξαγωγών που τηρούνται δεν καταγράφεται το όνομά του.

 Με βάση τα παραπάνω ο υπουργός Υγείας έχει δώσει εντολή στην 5η ΥΠΕ για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και εντός 24 ωρών αναμένεται να υπάρξει το αποτέλεσμα της έρευνας.

 «Όταν μία αναρρωτική άδεια δημιουργεί υπόνοιες ότι ελήφθη με σκοπιμότητα, μία μέρα μετά το δυστύχημα και μάλιστα αφορά σε έναν επιθεωρητή που εμπλέκεται στο όλο θέμα, είναι επιβεβλημένο να γίνει έρευνα. Αν διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, ο γιατρός που υπέγραψε θα τεθεί σε αργία και βέβαια θα κινηθούν σε βάρος του όλες οι πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

 Ο ίδιος επίσης υπαινίχτηκε ότι οι ιατρικοί λόγοι για τους οποίους δόθηκε η αναρρωτική άδεια δεν δικαιολογούν έκτακτο ιατρικό σοβαρό περιστατικό, παρέπεμψε όμως για περισσότερα στο πόρισμα που θα εκδοθεί και θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες.