Η εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη έφερε στην πρώτη σελίδα της επικαιρότητας, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε σταθμαρχεία, ακόμα και σε σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Μάλιστα, σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αυτό στη Θεσσαλονίκη, οι εικόνες ντροπής προβληματίζουν. Το σταθμαρχείο έχει… ποντίκια και οι υπάλληλοι βάζουν ποντικοπαγίδες, τόσο για να προστατευτούν οι ίδιοι όσο και για να σώσουν τα καλώδια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το GRTimes. Πολλά συστήματα είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι ίδιοι αναγκάζονται να βγαίνουν από τον χώρο εργασίας τους όποτε θέλουν να πάνε τουαλέτα.

lmklklmklkmklkl

Εν ολίγοις, ένα από τα πιο νευραλγικά σταθμαρχεία της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, είναι σε κατάσταση πλήρους διάλυσης.

Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα, επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών. Ειδικότερα, ο σταθμάρχης Παύλος Πετσάβας εκπέμπει για πολλοστή φορά, όπως λέει, σήμα κινδύνου. Καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα άκρως επικίνδυνα στον σταθμό ΤΧ1.

Τα ποντίκια φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Για παράδειγμα, η τουαλέτα που βρίσκεται στο κτίριο του ΤΧ-1 είναι χαλασμένη εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα, όταν οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουν την ανάγκη τους, να πρέπει να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου και να πάνε απέναντι, σε μια χημική τουαλέτα που έχει τοποθετήσει ο Οργανισμός γι' αυτόν τον λόγο.

Ο σταθμάρχης σε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα της χώρας υποστηρίζει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων κυκλοφορούν ποντίκια. Μάλιστα, μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας υπάρχει ποντικοφάρμακο, για να μην καταστρέφονται τα καλώδια από τα τρωκτικά. Τέλος, ο κ. Παύλος Πετσάβας καταγγέλλει πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση.