Προηγήθηκε του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη, μια αμαξοστοιχία του προαστιακού η οποία επίσης, σύμφωνα με τον μηχανοδηγό της, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Ωστόσο, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κι έτσι το… μοιραίο λάθος αποφεύχθηκε όμως δεν έγινε το ίδιο στον συρμό που ακολούθησε.

Ειδικότερα, ο μηχανοδηγός του προαστιακού, μιλώντας στο Star και στον Αλέξανδρο Γύγο, τόνισε ότι είχε περάσει από τον σταθμό της Λάρισας την Τρίτη που σημειώθηκε το δυστύχημα των Τεμπών, και παρόλο που είχε κινηθεί ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα. Έτσι οι επιβάτες γλίτωσαν από ένα παρ'ολίγο λάθος.

 «Από τη Λάρισα μπήκα κι εγώ ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου γιατί ενημερώθηκα ότι στην άνοδο υπάρχει συρμός με βλάβη. Εγώ, όμως, είχα "υπόδειγμα", δηλαδή με ενημέρωσε ο σταθμάρχης ότι θα ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή από κάθοδο. Ενημέρωσα και τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων όταν μπήκα στο αντίθετο ρεύμα» είπε ο μηχανοδηγός του προαστιακού.

 Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση μιλάει στο Star και τη Γεωργία Χάρδα και αποκαλύπτει τι κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια.

 Συγκλονίζει περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά της μοιραίας νύχτας και τις αντιδράσεις του σταθμάρχη Λάρισας.

 «Περνάω από το γραφείο και τον βρήκα να μιλάει με την Πυροσβεστική, να μιλάει με την αστυνομία, του λέω "τι έπαθες;". Μου λέει "έχω σύγκρουση". "Τι σύγκρουση έχεις;" του λέω. Τρόμαξα, κατάλαβα βέβαια εγώ.

 Σοκαρισμένος ήταν, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έκανε, πιστεύω εγώ, έτσι όπως τον είδα εκείνη την ώρα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτά που λένε ότι ήταν μεθυσμένος, όλα αυτά είναι βλακείες» είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου.

 «Δυο βλακείες πέθαναν τον κόσμο. Κανένας; τίποτα; Τυφλωθήκανε όλοι; Βασικός υπεύθυνος είναι αυτός (ο σταθμάρχης) και ο μηχανοδηγός, τελείωσε.

Τι εμπιστεύτηκε (ο μηχανοδηγός); Αφού πας ανάποδα. Γιατί φεύγεις ανάποδα; Αυτός έπρεπε το τρένο να το "κοκαλώσει" εδώ μπροστά στον σταθμό, να το σταματήσει σε  αυτή την περιβόητη διαγώνιο, έπρεπε να πει ότι το τρένο από τη Λάρισα αναχώρησε ανάποδα για Νέους Πόρους.

Θα ακούγαμε όλοι. Και εγώ από τα Παλαιοφάρσαλα που δούλευα θα τον άκουγα» είπε ο ίδιος.