Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση και η αναγνώριση των σωρών, βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν τη διαδικασία, προσπαθώντας να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που αφορούν μαζικές καταστροφές και όλα αυτά και μετά εμείς να ξεκινήσουμε τις νεκροψίες –νεκροτομές. Αυτήν τη στιγμή, όμως, το έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σωρών είναι δύσκολο», είπε αρχικά η ιατροδικαστής.

«Η βιολογική ταυτοποίηση δεν είναι δύσκολη, είναι χρονοβόρα, γιατί τα δείγματα στέλνονται στην Αθήνα στο εργαστήριο DNA. Η δυσκολία είναι ότι υπάρχουν σωροί που δεν αναγνωρίζονται, υπάρχουν σωροί απανθρακωμένοι, υπάρχουν σωροί σε πολύ κακή κατάσταση, εκεί εντοπίζουμε εμείς την πρώτη δυσκολία.

Φυσικά το DNA θα λύσει το θέμα και για αυτό άλλωστε και γίνεται. Οι συγγενείς περιμένουν, δίνουν το βιολογικό τους υλικό, η αστυνομία τους εξηγεί τη διαδικασία, μέχρι στιγμής υπάρχει μια ροή στη δουλειά μας.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε όλο το βράδυ, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις νεκροτομές, ώστε να αποδοθούν οι σωροί και οι οικογένειες να ‘ηρεμήσουν’», επισήμανε η ιατροδικαστής.

«Δυστυχώς υπάρχει μια ροή και άλλων σωρών. Είναι δύσκολο αυτήν τη στιγμή να έχουμε εικόνα», πρόσθεσε.