Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται από το πρωί έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, όπου φτάνουν οι σοροί των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Έτσι, το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Οι συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται περιμένουν σε ουρές, δίνουν δείγμα DNA, διότι η κατάσταση των πτωμάτων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης.

Τα περισσότερα είναι είτε διαμελισμένα είτε απανθρακωμένα και ο μοναδικός τρόπος για την ταυτοποίηση είναι η λήψη γενετικού υλικού.

Κάποιοι από τους σοκαρισμένους συγγενείς κρατούν στα χέρια τους τις φωτογραφίες των δικών τους, ζητώντας έστω και μία πληροφορία ότι κάποιος τους είδε ζωντανούς.


Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έχουν καταφθάσει και ιατροδικαστές από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν στην επίπονη διαδικασία.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών.