Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο για την αδιανόητη τραγωδία με 32 θύματα στα Τέμπη από την σύγκρουση τρένων.

Παράλληλα, η αγωνία των συγγενών των επιβαινόντων κορυφώνεται. «Πού μπορώ να μάθω εάν ζει το παιδί μου;» ρωτούσε μια μητέρα τους αστυνομικούς που βρίσκονται στον σταθμό του ΟΣΕ προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία των επιβατών-τραυματιών που έφτασαν από την Λάρισα.

«Βρίσκομαι τρεις ώρες στον σταθμό και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου. Δεν ξέρω εάν ζει και πού βρίσκεται. Η αστυνομία μας είπε να πάρουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία. Περίμενα σε κάθε λεωφορείο να δω το παιδί μου, αλλά δεν ήταν πουθενά», λέει η μητέρα, ξεσπώντας πως τόσες ώρες δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από τις αρχές.

Συγκλονιστικές εικόνες έξω από τα νοσοκομεία

Tην ίδια στιγμή, σοκαριστικές είναι οι εικόνες έξω από τα νοσοκομεία, καθώς οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν έξω από τα νοσοκομεία μανιωδώς τα παιδιά τους ανάμεσα στα θαύματα και τους τραυματίες προκαλούν σπαραγμό. Η εικόνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λάρισας είναι απελπιστική με το Γενικό να μέτρα 14 νεκρούς και 20 τραυματίες με τον έναν από αυτούς να διακομίζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές. Από την άλλη πλευρά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αριθμεί 9 νεκρούς, 48 τραυματίες, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δυο παιδία 7 χρονών και 9 μηνών σε καλή κατάσταση.