Μια σύγκρουση μεταξύ Αλβανών ποινικών κατέληξε στη δολοφονία ενός αθώου 39χρονου βιοπαλαιστή, ελληνικής υπηκοότητας και αλβανικής καταγωγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στην περιοχή της Αλσούπολης Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κασταμονής και Ρόδων. Το σκηνικό του αιματηρού συμβάντος στήθηκε στο κατάστημα «Damasco», ένα καφέ-μπαρ με παροχή ναργιλέ. Μία ομάδα επτά ατόμων, όλοι τους αλβανικής καταγωγής, ήταν οι υπεύθυνοι για το χαμό που προκλήθηκε. Πρόκειται για μια οργάνωση γνωστή στις Αρχές με έδρα τo κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τα Σεπόλια.

Κατά πληροφορίες, οι ποινικοί αυτοί δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών, στην προστασία, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή τους και στη σωματεμπορία. Σημειώνεται δε πως έχουν προσωνύμιο το οποίο παραπέμπει σε κλαμπ διασκέδασης στη Λιοσίων, το οποίο φέρεται να αποτελεί σημείο αναφοράς και κέντρο επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, πηγές αναφέρουν πως οι εν λόγω ποινικοί έχουν κατά καιρούς διατελέσει άτομα ασφαλείας γνωστών τράπερ, ενώ εικάζεται πως έχουν συμμετάσχει και σε συμπλοκές που έχουν προκαλέσει οι καλλιτέχνες μεταξύ τους.

Το χρονικό του φονικού

Ο 39χρονος Αλβανός, υδραυλικός στο επάγγελμα, ήταν θαμώνας του μαγαζιού. Από νωρίς είχε λάβει θέση με τον αδερφό του, προκειμένου να παρακολουθήσει μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Στο χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον τρία άτομα από την επίμαχη ομάδα των Αλβανών ποινικών, ενώ ακολούθησαν γύρω στις 23.00 οι υπόλοιποι τέσσερις, οδηγώντας ένα θηριώδες και πανάκριβο τζιπ μάρκας Cadillac. Ο χώρος στον οποίο είχαν καθίσει λογίζεται ως χώρος VIP προσώπων και σε γενικές γραμμές οι θαμώνες έχουν μια απόσταση από τους υπόλοιπους επισκέπτες του καταστήματος.

Πριν καν προλάβουν να προχωρήσουν στις παραγγελίες, οι άντρες άρχισαν να λογομαχούν μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν αναφορές για τα αίτια του καβγά, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά βγήκαν τα πιστόλια. Συνολικά έπεσαν γύρω στους εννιά πυροβολισμούς. Αναφορά για τραυματισμό μεταξύ αυτών δεν υπήρξε. Ωστόσο μία σφαίρα βρήκε τον άτυχο 39χρονο στην κλείδα. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον τραυματία να μεταφέρεται εσπευσμένα στο ΚΑΤ. Όλοι οι υπόλοιποι το έβαλαν στα πόδια. Στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο 39χρονος εξέπνευσε από ακατάσχετη αιμορραγία, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι έρευνες

Οι Αρχές κατέφτασαν στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Στο σημείο έφτασε η Άμεση Δράση και άνδρες της ΔΙΑΣ, ακολούθησε το Ανθρωποκτονιών, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Από εκείνη την ώρα μέχρι και τουλάχιστον τις τέσσερις τα ξημερώματα, οι έρευνες συνεχίζονταν αδιάκοπα, ενώ άνδρες της Ασφάλειας Αττικής κατέφθαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνδράμοντας το έργο της προανάκρισης. Στον χώρο βρέθηκαν τουλάχιστον οκτώ κάλυκες από εννιάρι πυροβόλο όπλο, όπως και μία παραμορφωμένη βολίδα. Έγινε έλεγχος για τη συλλογή υλικού DNA, όπως και αποτυπώματα, ενώ μέχρι και χθες το απόγευμα άνδρες της Ασφάλειας επισκέφθηκαν όλα τα καταστήματα της γύρω περιοχής για τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Θυμίζουμε, πάντως, πως οι Αρχές έχουν βάλει ήδη σ ο μικροσκόπιο το πολυτελές τζιπ Cadillac που ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα, ενώ ένα δεύτερο όχημα βρέθηκε στην περιοχή του Γκύζη λίγες ώρες αργότερα. Σημειώνεται πως και τα δύο αυτοκίνητα ήταν νοικιασμένα με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων. Παράλληλα, αν και -κατά πληροφορίες-έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις από τους επτά, εκφράζονται οι φόβοι πως κάποιοι εξ αυτών, αν όχι όλοι, κίνησαν για να φύγουν από τη χώρα. Χθες, μάλιστα, είχε σημάνει συναγερμός στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς είχε σταλεί σήμα.

Μαχαίρωσαν το γιο του ιδιοκτήτη

Ένα πολύ σημαντικό περιστατικό που περιπλέκει την κατάσταση έχει να κάνει με τον μόλις 16 ετών γιο του ιδιοκτήτη του καταστήματος στο οποίο συνέβη το περιστατικό. Την περασμένη Τρίτη το βράδυ στα Πατήσια, ο νεαρός έπεσε θύμα ληστείας από μία ομάδα τεσσάρων ανήλικων δραστών, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν και μαχαίρι για να καταφέρουν να αποσπάσουν από τον πιτσιρικά ένα κινητό και κάποιο μικρό χρηματικό ποσό. Από την επίθεση ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, αφού υπέστη διάτρηση και στους δύο πνεύμονες, ενώ τον χτύπησαν τόσο στην πλάτη όσο και στο μηρό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων, όμως, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, και μάλιστα έπειτα από επέμβαση να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Πάντως, από τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις Αρχές, τα δύο περιστατικά φαίνεται πως δεν συνδέονται.


Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός
Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/2