Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη Ζάκυνθο, τον Ιούνιο του 2020, μετά τις διαδοχικές συλλήψεις 7 υπόπτων σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Πύργο, αλλά και τις απειλές του συνηγόρου ενός εκ των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών για μηνύσεις σε βάρος αστυνομικών που διεξήγαγαν την έρευνα καθώς και του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, τον οποίο θεωρεί ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου.

Το Σάββατο, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Α.Π., φερόμενου ως δολοφόνου της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, καθώς δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του. Η μαραθώνια απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (αφορά τον τραυματισμό τότε του δολοφονηθέντος πλέον Ζακυνθινού επιχειρηματία) κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον, ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις καθώς ανακαλύφθηκαν δύο καλάσνικοφ και είδη βαρέως οπλισμού σε αποθήκη στον Πύργο, που ανήκε στον πεθερό του προφυλακισθέντος, γεγονός που οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα πως οι δράστες πιθανότατα να ετοίμαζαν νέο χτύπημα, χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν αυτό θα γινόταν εντός νομού ή στη Ζάκυνθο.

«Δεν έχω καμία σχέση»

Ο 49χρονος μάρτυρας, που χαρακτηρίζεται ως το «βαθύ λαρύγγι» στην πολύκροτη υπόθεση, είναι ο άνθρωπος που φέρεται να προκάλεσε τη «βροχή» συλλήψεων που ακολούθησε. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα: ο 44χρονος εφοπλιστής Μάρκος Λ., το φουσκωτό σκάφος του οποίου χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι της Χριστίνας Κλουτσινιώτη για να φύγουν από τη Ζάκυνθο, αλλά και μία νεαρή γυναίκα, σύντροφος ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών, που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Ως ηθικός αυτουργός έχει συλληφθεί ένας απότακτος αστυνομικός που φέρεται να είχε «προηγούμενα» με τον 54χρονο επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στις αρχές Μαΐου. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στις 2 Ιουνίου 2021 περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα είδε και άκουσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, της μεταφοράς του φουσκωτού σκάφους, αλλά και τις επικοινωνίες που είχε κάνει με τους δράστες. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να με πιστέψετε ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό που έγινε πέρυσι στη Ζάκυνθο. Δεν ήξερα τι θα γίνει και δεν μπορούσα να κάνω κάτι να το αποφύγω».

«Ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι μάρτυρας»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης χαρακτηρίζεται αναξιόπιστος, με βαρύ ποινικό παρελθόν και κατασκευασμένος από την Αστυνομία, «ο οποίος, αν είναι αλήθεια αυτά που κατέθεσε και βάσει των οποίων διατυπώθηκαν όλες οι κατηγορίες, θα έπρεπε ήδη να είναι συγκατηγορούμενος τουλάχιστον ως συνεργός».

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι σήμερα θα γίνουν μηνύσεις τόσο σε βάρος του μάρτυρα για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση, όσο και σε βάρος των αστυνομικών «για το κακούργημα της καταχρήσεως εξουσίας και το πλημμέλημα της παραβάσεως καθήκοντος, αφού θεωρούν ότι ο μάρτυρας αυτός λέει την αλήθεια. Αποτέλεσμα αυτής της μηνύσεως είναι, εφόσον βεβαίως διορθωθεί αυτή η παρανομία και καταστεί κατηγορούμενος ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος ομολογεί μόνος του στην κατάθεσή του τη συμμετοχή του, ότι αυτομάτως πρέπει να εξαφανιστεί από τη δικογραφία η μαρτυρική του κατάθεση, αφού εκ του νόμου δεν μπορεί να είναι μάρτυρας το πρόσωπο το οποίο είναι κατηγορούμενος, και αυτομάτως χωρίς αυτό το αποδεικτικό στοιχείο η δικογραφία απομένει χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αφού το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο είναι αυτή η κατάθεση».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time