Αίσθηση συνεχίζουν να προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται γύρω από το φερόμενο ως έγκλημα του αιώνα στην Πάτρα.

Η υπόθεση που εδώ και πάνω από έναν χρόνο συγκλονίζει το πανελλήνιο εξακολουθεί να μονοπωλεί τα φώτα της επικαιρότητας, καθώς οι λεπτομέρειες που διαρκώς έρχονται στο φως άλλοτε προκαλούν νέα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο και τα τρία παιδιά του ζεύγους Δασκαλάκη και άλλοτε δημιουργούν απορίες γύρω από τη συμπεριφορά των γονιών τους όταν αυτά έφευγαν από τη ζωή.

Την τελευταία «βόμβα» στην υπόθεση έριξε στις 17 Φεβρουαρίου ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος επί τρεις συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατέθεσε όσα έζησε δίπλα στη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μοναδική κατηγορούμενη για τη φερόμενη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας. Μετά το τέλος της κατάθεσής του, κι έχοντας απαντήσει στις απανωτές ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, η πρόεδρος κήρυξε την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών ζήτησε και έλαβε τον λόγο για να προσθέσει κάποιες πληροφορίες τις οποίες δεν είχε αναφέρει μέχρις εκείνη τη στιγμή.

Ειδικότερα, ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης αποκάλυψε ότι, μόλις τρεις ημέρες μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στείλει μήνυμα σε επιστήθια φίλη της, με το οποίο την ενημέρωνε ότι χαρτορίχτρα την είχε συμβουλεύσει να πάρει το… σπέρμα του για να του κάνει μάγια.

«Υπάρχουν μηνύματα με χαρτορίχτρες και ζητάει πίσω τα λεφτά της», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. «Υπάρχει μήνυμα με την επιστήθια φίλη της στις 5/2/22, κι ενώ έχει πεθάνει το παιδί, της λέει για τη χαρτορίχτρα και για τον τρόπο που, ενώ εγώ είμαι στο σπίτι και τη στηρίζω, θα με ρίξει στο κρεβάτι, να μου πάρει το σπέρμα και να μου κάνει μάγια! Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «T-live», υπάρχει ακόμα μία λεπτομέρεια που, αν μη τι άλλο, προκαλεί εύλογες απορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η παραλήπτρια του μηνύματος αυτού και κολλητή φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου εικάζεται πως είναι η νέα σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη. Μια γυναίκα που βρισκόταν πάντα πολύ κοντά στην οικογένεια.

Οι μπράβοι και οι απειλές

Ο Μάνος Δασκαλάκης, την ίδια ημέρα, είχε επιβεβαιώσει στο δικαστήριο τις πληροφορίες που έκαναν πριν από έναν χρόνο τον γύρο των ΜΜΕ και ήθελαν την κατηγορουμένη να έχει προσεγγίσει «μπράβους», προκειμένου να επιτεθούν στον σύζυγό της, για να αναγκαστεί εκείνος να επιστρέψει κοντά της στην Πάτρα.

Ο μάρτυρας, μάλιστα, είπε πως θα προσκομίσει στο δικαστήριο και την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη ενός άντρα ονόματι «Αποστόλης», ο οποίος εμφανιζόταν ως «μπράβος» και υποστήριζε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να ομολογήσει κάποιος σε πέντε λεπτά και του ζητούσε να χτυπήσει τον Μάνο Δασκαλάκη για να μην μπορεί να δουλέψει στην Αθήνα και να επιστρέψει στην Πάτρα.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος», δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, στον απόηχο της εξέτασης του πελάτη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

Η μόνη στιγμή που λύγισε στο δικαστήριο ο 31χρονος πατέρας και ξέσπασε σε λυγμούς ήταν όταν αναφέρθηκε στις ημέρες νοσηλείας της κόρης του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Εκείνη την περίοδο οι σχέσεις του ζευγαριού είχαν κλονιστεί και πάλι και ο Δασκαλάκης, μετά τον θάνατο της Ίριδας, κίνησε τις διαδικασίες για να βγάλει διαζύγιο. Οι διαδικασίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, αφού η Τζωρτζίνα εισήχθη με φερόμενους σπασμούς στο νοσοκομείο. Η επικοινωνία του πατέρα με το παιδί του γινόταν μέσω του δικηγόρου του, καθώς η σύζυγός του αρνούνταν να του επιτρέψει να δει την κόρη του. Στο τέλος τα πράγματα φαίνεται πως εξομαλύνθηκαν.

Ο Μάνος είναι διαλυμένος

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο 31χρονος πατέρας έχει αναθεωρήσει πολλά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Όπως ανέφερε, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει δεχτεί μεγάλη πίεση και έχει βιώσει πράγματα τα οποία δεν χωράει ο ανθρώπινος νους.

«Η απώλεια των τριών τέκνων του, η σύλληψη της συζύγου του και όλο αυτό το φορτίο που κουβαλάει ήταν αυτά που τον έκαναν να λυγίσει σήμερα για πρώτη φορά σε κοινή θέα. Είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος, παρόλο που έχει επιχειρηθεί σε ένα μεγάλο διάστημα να δημιουργηθεί μια εντύπωση για το αντίθετο, είναι πάρα πολύ επιβαρυμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

«Από τη στιγμή της σύλληψης της κατηγορουμένης και μετά είχε μπει σε μια διαδικασία να επαναξιολογήσει πάρα πολλά πράγματα από την κοινή τους ζωή αφενός και αφετέρου έχουν έρθει σε γνώση του πράγματα τα οποία δεν ήξερε κατά την κοινή τους ζωή. Ακόμη και χθες ήρθε σε γνώση του μήνυμα της κατηγορουμένης με τη φίλη της», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μήνυμα με τις συμβουλές της χαρτορίχτρας και τα μάγια.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/2