Την εντύπωση ενός πολύ ερωτευμένου ζευγαριού, που ζούσε το… μύθο του σε μια ανέφελη πραγματικότητα στην Πάτρα, έδωσαν τα ερωτικά μηνύματα που αντάλλασσαν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, την ώρα που είχαν ήδη χάσει δύο παιδιά και η πρωτότοκη κόρη τους βρισκόταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τα ρομαντικά όσο και γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα μηνύματα παρουσίασε ο Αλέξης Κούγιας την Τετάρτη, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έχει κληθεί να αποφασίσει αν η 34χρονη κατηγορούμενη δολοφόνησε ή όχι την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

Το περιεχόμενο των sms προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και απορία, τόσο στο ακροατήριο όσο και στην έδρα του δικαστηρίου, καθώς κάποια από αυτά ήταν γραμμένα λίγες μέρες μετά το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού. Ο Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκε πως όσα ακούστηκαν ήταν σαφώς υποκριτικά, ενώ η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επέμεινε πως η σχέση του ζευγαριού δεν είχε διαλυθεί και ότι εν ολίγοις δεν ισχύουν τα κίνητρα που είχε επικαλεστεί ο 31χρονος πατέρας.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2022, πριν καν γίνουν τα σαράντα της Τζωρτζίνας, κι ενώ πια έχει δημιουργήσει άλλη σχέση κι έχει φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, ο Μάνος Δασκαλάκης επικοινώνησε με τη σύζυγό του, ζητώντας της να φορέσει συγκεκριμένα… εσώρουχα.

Τα μηνύματα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα μέσω της εκπομπής T live.

Μ. Δασκαλάκης: Τα μπλε να φορέσεις τώρα το βράδυ.

Ρ. Πισπιρίγκου: Κάμερες μου έχεις βάλει; Μπλε φοράω.

Μ. Δασκαλάκης: Όλο το σετ.

Ρ. Πισπιρίγκου: Δε νομίζω και δεν υπάρχει λόγος.

Μ. Δασκαλάκης: Δεν θα το μάθει κανείς, μην αγχώνεσαι.

Ρ. Πισπιρίγκου: Μπορώ να σ’ το δώσω, όμως, και να το δώσεις στην κοπέλα σου να το φορέσει το τριήμερο. Απλά εμένα, σε παρακαλώ, μη με ξαναενοχλήσεις πέρα του θέματός μας, ευχαριστώ, καλό βράδυ.

Μ. Δασκαλάκης: Ό,τι θέλεις, καλό βράδυ.

Ρ. Πισπιρίγκου: Είναι το πιο τίμιο που μπορώ να κάνω για τη γυναίκα που είναι δίπλα σου, μετά από εννέα χρόνια που ήμασταν μαζί.

Μ. Δασκαλάκης: Έχω παραδεχτεί τα λάθη μου. Τέλος πάντων, θα μιλήσουμε αύριο, πέσε να κοιμηθείς, ηρέμησε και θα πάνε όλα καλά. Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι ευθύνομαι για τότε με τον Γ… Αλλά μέσα από το λάθος μου, είδα και την αλήθεια. Πάντα θα σε αγαπάω, αυτό να ξέρεις. Πρόσεχε, θα μιλήσουμε. Καληνύχτα και εύχομαι όντως αυτός ο Γ… και ο καθένας να σε προσέχει.

Άφωνος ο Δασκαλάκης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε ομοβροντία ερωτήσεων προς τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο ίδιος έμεινε άφωνος όταν ο συνήγορος υπεράσπισης της εν διαστάσει συζύγου του άρχισε να διαβάζει τα προσωπικά τους μηνύματα, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει το ύφος των μηνυμάτων λέγοντας πως υποκρινόταν όλους εκείνους τους μήνες, προκειμένου να είναι καλά η αγαπημένη κόρη του Τζωρτζίνα.

Μ.Δ.: Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε την εγκεφαλοπάθεια τον Απρίλιο του ’21, αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να είμαστε καλά για χάρη του παιδιού.

Αλέξης Κούγιας: Στις 31 Ιουλίου τής γράφατε: «Όσο περήφανο με έχεις κάνει όσο το παιδί είναι στο σπίτι, δεν με έχεις κάνει οκτώ χρόνια που είμαστε μαζί. Σε αγαπάω πολύ, ζωή μου. Κι αυτή ελπίζω να είναι η αρχή για τη ζωή που πάντα ονειρευόμασταν». Υποκρινόσασταν δηλαδή;

Μ.Δ.: Ναι.

Α.Κ.: Στις 5 τα ξημερώματα το στείλατε πάντως. Στον ύπνο σας τη βλέπατε; Αυτό το ποίημα είναι υποκριτικό;

Μ.Δ.: Ήταν η συμφωνία που είχαμε κάνει.

Α.Κ.: Αυτές οι εκφράσεις είναι συμφωνία; Ξέρετε πού βρίσκεστε; Δικαστήριο είναι. Στις 2 Αυγούστου τής γράφετε: «Καρδούλα μου, να ξέρεις ότι σε αγαπώ. Πιο πολύ από τότε. Δεν θέλω να σε χάσω ποτέ από τη ζωή μου. Είσαι ό,τι καλύτερο έχω με το παιδάκι μας». Δείχνει κανέναν κλονισμό η σχέση;

Μ.Δ.: Μεγάλα λόγια είναι και προσπάθεια.

Α.Κ.: Τη ρωτάτε στις 15 Σεπτεμβρίου: «Με αγαπάς λιγότερο από παλιά;» και σας απαντά: «Όχι βέβαια, εσύ;». Και της γράφετε: «Περισσότερο από πριν». Πόσα χρόνια θα κρατούσε τέλoς πάντων αυτή η υποκρισία; 30 χρόνια;

Μ.Δ.: Όσα χρόνια χρειαζόταν για το παιδί μου.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα εστάλησαν από τις 27 Μαΐου 2021, ένα μήνα μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας έως και τις 26 Φεβρουαρίου του 2022.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 17/2