Τη βαθιά ευγνωμοσύνη του τουρκικού λαού προς την Ελλάδα εξέφρασε Τούρκος δημοσιογράφος, καθώς αυτές τις δύσκολες στιγμές στη χώρα του οι γείτονες Έλληνες έτρεξαν για να προσφέρουν βοήθεια.

Ειδικότερα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ibrahim Haskologlu μίλησε στο Live News και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην Τουρκία, αλλά και την ευαισθησία του ελληνικού λαού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό κτιρίων που κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Ο καιρός επιδεινώνεται όσο περνούν οι ώρες, ενώ οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν με ό,τι μέσα έχουν τους εγκλωβισμένους ανάμεσα στα ερείπια.

 «Θέλω να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό. Οι ομάδες διάσωσης που έστειλαν σώζουν ζωές και θέλω να χαιρετήσω αυτή την τεράστια ανθρώπινη ευαισθησία. Φυσικά, έχουμε ακόμα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κτιρίων που έχουν καταρρεύσει και δεν υπάρχει πρόσβαση στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι εκεί», δήλωσε.

 «Δυστυχώς, έχουμε και πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Πάρα πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, πολλά μέρη είναι απρόσιτα. Δεν μπορούμε να φτάσουν σε πολλά σημεία, αλλά η αρχή έγινε. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται».

 Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι Τούρκοι πολίτες πλέον δεν σκέφτονται τις εκλογές, αλλά πως θα επιβιώσουν. «Δεν έχουμε το περιθώριο να σκεφτούμε το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

 «Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται τις εκλογές. Προσπαθούν, όλη η προσοχή τους είναι στην πιθανή επιβίωση και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη φάση. Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο για τη ζωή πολλών ανθρώπων. Μου έρχονται πολλά μηνύματα για ανθρώπους που έχουν γνωστούς, συγγενείς και μέλη της οικογένειάς τους κάτω από τα συντρίμμια. Με κάθε τρόπο εστιάζουμε στο παρόν, δεν έχουμε το περιθώριο να σκεφτούμε το μέλλον ακόμα», είπε.

 «Ο τουρκικός λαός έχει αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό λαό. Μου έρχονται πολλά μηνύματα που αφορούν την Ελλάδα, τη χείρα βοηθείας που έτεινε η Ελλάδα και ότι ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε αυτή τη χείρα βοηθείας και πραγματικά τραγικές συνθήκες, όπως αυτές, αναδεικνύουν την ανάγκη τού να είμαστε μαζί. Καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα ελληνικά σωστικά συνεργεία για τη διάσωση ανθρώπινων ψυχών», κατέληξε ο Ibrahim Haskologlu.