Τουλάχιστον πέντε άτομα φέρεται να αναγνώρισε η 12χρονη στην πέμπτη κατά σειρά κατάθεσή της. Πρόκειται για το κορίτσι από τον Κολωνό, το οποίο εκπορνεύτηκε και υπέστη βιασμούς από μία σειρά ανδρών. Μέσω των καταθέσεών της και των καταγγελιών από συγγενικό της πρόσωπο, έχουν καταλήξει προφυλακισμένα 10 πρόσωπα, αλλά και η 37χρονη μητέρα της. Το έφηβο κορίτσι βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα την περασμένη εβδομάδα και μετά από μία επίμονη διαδικασία τουλάχιστον 6 ωρών προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα νέα ερωτήματα που έθεσε η αρμόδια παιδοψυχολόγος αξιωματικός της Προστασίας Ανηλίκων.

Αυτή τη φορά, όμως, οι Αρχές φαίνεται πως είχαν μία σειρά από φωτογραφίες ανδρών τους οποίους η 12χρονη κλήθηκε να αναγνωρίσει. Οι τουλάχιστον πέντε αναγνωρίσεις κατά πάσα πιθανότητα ανοίγουν ξανά το δρόμο στην αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να εκδώσει νέα εντάλματα σύλληψης, κάτι που πρόκειται να διαφανεί εντός των ημερών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει σκεπτικισμός καθώς εκτιμώμενα πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση δεν αναγνωρίστηκαν από τη 12χρονη.

Βασικό πρόσωπο, ο φερόμενος «Γιώργος», για τον οποίο είχε μιλήσει 12χρονη σε προηγούμενη κατάθεσή της, ενώ σε αυτόν είχε αναφερθεί και ο 53χρονος προφυλακισθείς, Ηλίας Μίχος. Ο δεύτερος μάλιστα φέρεται να είχε σημειώσει πως ο «Γιώργος» γνώριζε από κοντά το παιδί πριν αυτός φτάσει στο σημείο να κάνει «σχέση» (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) με τη 12χρονη. Οι Αρχές επέδειξαν τη φωτογραφία πιθανού «Γιώργου» στη νεαρή, ωστόσο το κορίτσι δεν τον αναγνώρισε.

Για το αφήγημα του «Γιώργου» έχουν μιλήσει αρκετά οι συνήγοροι της οικογένειας της 12χρονης, ενώ μέλη της οικογένειας έχουν ασκήσει κριτική στις Αρχές για το γεγονός πως ο συγκεκριμένος δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Άλλωστε το κορίτσι είχε αναφέρει σε προγενέστερη κατάθεσή του μέχρι και διεύθυνση.

Να σημειωθεί, πάντως, πως κατά τη διάρκεια εκπομπής του Star, η συνήγορος της 37χρονης μητέρας του παιδιού κλήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία που ήθελε το ένα από τα δύο κινητά της 12χρονης να εντοπίζεται μέσα στο… φούρνο της κουζίνας. Η Ασπασία Ταραχοπούλου αμφισβήτησε την εγκυρότητα της πληροφορίας, επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξαν οι Αρχές κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι της 12χρονης και μετέπειτα στη σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 7 Φεβρουαρίου 2023