Η δίκη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στη δεύτερη μέρα της και θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη και τόνισε ότι «ο μάρτυρας είπε τα πραγματικά γεγονότα, θεωρώ, και θα εκτιμηθούν τα λεγόμενά του, μαζί με τα ευρήματα των ιατροδικαστών και των ειδικών».

Ο κ. Λέων, από πολύ νωρίς στην υπόθεση, είχε αποφανθεί ότι αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ήταν η χορήγηση κεταμίνης. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είπε ότι η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα, ο ιατροδικαστής σχολίασε στον ΑΝΤ1 ότι «η ιατροδικαστική έκθεση λέει σαφώς την αιτία θανάτου, αναφέροντας πως πρόκειται για θανατηφόρα δόση κεταμίνης». Συμπλήρωσε ότι «η κεταμίνη χορηγείται από εξειδικευμένους γιατρούς, όχι από κάθε γιατρό. Κεταμίνη δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ένα δικαστήριο με ιδιαίτερα ιατρικό χαρακτήρα, οι δικαστές θα ''κουραστούν'', καθώς θα ακουστούν πολλοί ιατρικοί όροι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η ποσότητα είναι ξεκάθαρη. Οι ιατροδικαστές φθάνουμε σε μια αιτία θανάτου. Το ποιος μπορεί να έκανε κάτι, είναι θέμα άλλων να το πουν».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της κεταμίνης και το αν το γεγονός πως δεν βρέθηκε γίνεται να παίξει ρόλο στην υπόθεση, έκανε μεταφορά με τη δολοφονία που γίνεται με ένα πιστόλι το οποίο δεν βρέθηκε: «Μπορεί να έχουμε πχ. μια δολοφονία με πυροβολισμό από κοντινή απόσταση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βρούμε το όπλο, δεν έχουμε δράστη. Σε πολλά εγκλήματα υπάρχουν συλλήψεις και αποδίδονται κατηγορίες, χωρίς να έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος».

Ο Γρηγόρης Λέων, τέλος, απάντησε και στην τοποθέτηση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για το σεμινάριο ιατροδικαστικής, όπου διδάσκει: «Είναι γνωστό και αναρτημένο στο βιογραφικό μου ότι επί σειρά ετών με καλούν πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού για διαλέξεις πάνω στην επιστήμη μου. Φέτος, το συγκεκριμένο κολέγιο μου ζήτησε να συμμετέχω σε μια σειρά σεμιναρίων που σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει ιατροδικαστή. Το δίπλωμα γράφει ότι παρακολούθησα το σεμινάριο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού φορέα».