Νέα τροπή στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, δίνει η ανεύρεση ενός φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

«Βλέπουμε να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων. Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Το πρωί της Πέμπτης, αυτοκίνητο εταιρείας μεταφοράς αίματος και βιολογικών υλικών, συνοδεία περιπολικού μετέφερε αίμα της Τζωρτζίνας και άλλο βιολογικό υλικό στη ΓΑΔΑ, αλλά και το Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που είχε κάνει την έρευνα και βρήκε την κεταμίνη.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», το αίμα είχε ληφθεί από την 9χρονη στις 8 Απριλίου του 2021 λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Η 9χρονη μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και η εισαγωγή της στο νοσοκομείο έγινε μετά από καυγά του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη και μετά τον μυστηριώδη θάνατο της Ίριδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, η ανάλυση του οποίου αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, το δείγμα αίματος της 9χρονης ήταν στην άκρη ενός ψυγείου που διατηρούνται φιαλίδια αίματος.

Αν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πετούν τα δείγματα κάθε 7 – 10 μέρες, το συγκεκριμένο είχε παραπέσει και βρέθηκε τυχαία από τους γιατρούς.

Όπως σημειώνουν, «η στιγμή ανακάλυψής του ήταν συγκινητική» και μπορεί να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων στο θρίλερ της Πάτρας».