Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και στις προσωπικότητες που παραβρέθηκαν αναφέρθηκε ο βρετανικός Τύπος, εστιάζοντας στην πριγκίπισσα Άννα. Ειδικότερα αναφέρεται στη μελαγχολία που αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της πριγκίπισσας.

Πιο συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ αναφέρεται: Ο πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος, Παύλος, σκύβει το κεφάλι βλέποντας το φέρετρο του πατέρα του, αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ανιψιός του Δούκα του Εδιμβούργου, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών και στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

 Από τα μεσάνυχτα είχαν σχηματίσει ουρά οι υποστηρικτές του στέμματος για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

 Ο θλιμμένος πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος υποδέχθηκε με χειροφίλημα τη βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε, καθώς ανέβαιναν τα σκαλιά του καθεδρικού ναού.

 Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό όπως και το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας εθεάθησαν να εισέρχονται στη Μητρόπολη χέρι χέρι, με το βρετανικό δημοσίευμα να σχολιάζει ότι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του, Μαξίμα, έδειχναν εμφανώς συγκινημένοι κοιτώντας το φέρετρο του Κωνσταντίνου.

 Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Express», η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αποτίσει φόρο τιμής, μαζί με άλλα μέλη της ευρωπαϊκής βασιλικής οικογένειας, στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που απεβίωσε.

 Η κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ εκπροσώπησε τη βρετανική βασιλική οικογένεια στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

 Φορώντας ένα μακρύ μαύρο παλτό, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της, Τίμοθι Λόρενς, μετέβησαν στη Μητρόπολη για να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία.