Οι δύο μεγαλύτερες κόρες της Αλεξίας, κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του αγαπημένου τους παππού. Η Αριέτα και η Άννα-Μαρία ήταν αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης και τώρα φοιτήτριες στη Βαρκελώνη.

Μάλιστα, οι δύο νεαρές, ηλικίας 20 και 19 ετών, κάνουν στενή παρέα με τα παιδιά της ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας. Μαζί τους στην Αθήνα για την κηδεία ήταν οι γονείς τους και τα άλλα δύο αδέρφια τους, η Αμέλια και ο Κάρλος jr.



Η Αλεξία ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στα Κανάρια Νησιά, εδώ και 20 χρόνια. Η μεγαλύτερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας ζει στην πόλη Lanzarote με τον σύζυγό της, τον αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες, και τα τέσσερα παιδιά τους. Παρά το γεγονός ότι ζούσε στα Κανάρια Νησιά, η οικογένεια επισκεπτόταν τον Κωνσταντίνο κάθε καλοκαίρι και συνήθως περνούσε λίγες μέρες στο Πόρτο Χέλι, όπου ζούσαν Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία, πριν πουλήσουν τη βίλα και εγκατασταθούν στην Αθήνα.

Στην κηδεία οι κόρες του ζευγαριού κουβάλησαν τα μετάλλια και τα παράσημα του παππού τους, πίσω από τη σορό του, τόσο στη Μητρόπολη όσο και στο Τατόι.



Στη Βαρκελώνη

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά της Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες είναι η Αριέτα, η οποία γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2002 στη Βαρκελώνη. Η κόρη του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, ινφάντα Κριστίνα, ήταν μία από τις νονές της Αριέτα. Οι άλλοι νονοί ήταν η Θεοδώρα (μικρότερη αδερφή της Αλεξίας) και ο Μανουέλ Καμπρέρα, φίλος του πατέρα της. Η Αριέτα έχει κλειστούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και την ακολουθούν τα ξαδέρφια της, τα παιδιά της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου από την Ελλάδα, τα οποία, σε αντίθεση με αυτήν, είναι αρκετά ενεργά στο Instagram με ανοικτά προφίλ και χιλιάδες followers.



Όπως η γιαγιά της

Η 19χρονη αδερφή της Αριέτας, η Άννα-Μαρία, έχει και αυτή κλειστούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και αποφεύγει όσο μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας. Η δεύτερη κόρη της Αλεξίας και του Κάρλος γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 2003 στη Βαρκελώνη. Πήρε το όνομά της από τη γιαγιά της Άννα-Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η Άννα-Μαρία βαφτίστηκε στο μοναστήρι της Παντάνασσας, στην Πελοπόννησο, και ήταν μια μεγάλη οικογενειακή εκδήλωση, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επανενώθηκε με ολόκληρη την οικογένειά του στην Ελλάδα. Νονοί της ήταν ο θείος της Παύλος και ο Αλεχάντρο Μοράλες, αδερφός του πατέρα της. Όλη η οικογένεια παραβρέθηκε στη βάφτιση, συμπεριλαμβανομένης και της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Η Άννα-Μαρία και η μικρότερη αδερφή της, Αμέλια, ήταν δύο από τα παρανυφάκια στον γάμο των θείων τους, του Φιλίππου και της Νίνα Φλορ, ντυμένες με λευκά φορέματα.