Μετά τη σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του έως σήμερα υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, στη θέση του νέου αρχηγού ΓΕΝ, καθώς -ως γνωστόν- ο έως σήμερα αρχηγός, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, έπειτα από τριετή, άκρως επιτυχημένη θητεία, αποστρατεύεται προαγόμενος σε ναύαρχο και λαμβάνοντας τον τίτλο του «επιτίμου αρχηγού ΓΕΝ».

Η επιλογή του νέου αρχηγού, ο οποίος είναι της τάξεως 1986 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), ουσιαστικά σημαίνει και την αποστρατεία του αρχαιότερου συμμαθητή του, έως σήμερα αρχηγού Στόλου, αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, ο οποίος είναι και ο αρχηγός της Τάξεως ΣΝΔ 1986 (της επονομαζόμενης και «Τάξεως Βλαχάκου», καθώς σε αυτήν ανήκε και ήταν συμμαθητής τους και ο νεκρός Ήρωας των Ιμίων, τότε υποπλοίαρχος Τάκης Βλαχάκος, συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου «ΠΝ-21»).

Παραμένει ο άλλος συμμαθητής του της Τάξεως 1986, ο νυν υπαρχηγός ΓΕΝ, υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, μέχρι τις επόμενες τακτικές κρίσεις, στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου 2023, οπότε θα ξέρουμε αν θα παραμείνει οριστικώς ή θα αποστρατευτεί.

Το Who is Who του νέου αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ

Ο αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1963.

Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 12 Σεπτεμβρίου του 1982 και αποφοίτησε το 1986 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ως αξιωματικός ΣΝ, αξιωματικός ΝΚ, αξιωματικός ΠΒ, αξιωματικός Κρύπτο, διευθυντής Επιχειρήσεων, διευθυντής Οπλισμού, ύπαρχος και κυβερνήτης.

Επίσης, έχει διατελέσει διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ, διοικητής Ταχέων Σκαφών, διευθυντής Α’ Κλάδου στο ΑΣ, διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ, καθώς και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.


Στις 5 Μαρτίου 2015 προήχθη σε αρχιπλοίαρχο και στις 30 Μαρτίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών.

Την 1η Φεβρουαρίου 2019 προήχθη σε υποναύαρχο και στις 7 Μαρτίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα υπαρχηγού Στόλου.

Στις 9 Μαρτίου 2020 προήχθη σε αντιναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ από σήμερα, με σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΝ.

Ο αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ είναι κάτοχος των κάτωθι πτυχίων/εξειδικεύσεων: Ηλεκτρονικού Πολέμου (1987), Γενικής Εκπαιδεύσεως Μάχιμων Ανθυποπλοιάρχων (1990), Σχολείου Εξειδικεύσεως ΠΒ/ΤΠΚ (1990), MSc in Computer Science στις ΗΠΑ (1995), Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (1997), Σχολής Πολέμου Ναυτικού (2002) και Σχολής Εθνικής Αμύνης (2012).

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.