«Από τη νόσηση ανοσοκατεσταλμένων ασθενών από τη λοίμωξη COVID – 19 έχουν προέλθει όλες οι μεταλλάξεις του νέου κοροναϊού, τόσο η μετάλλαξη Δέλτα όσο και η μετάλλαξη Όμικρον. Συνεπώς, να μην αναμένουμε ότι θα προέλθει μία νέα μετάλλαξη από τη μαζική διασπορά του ιού στην Κίνα. Δεν προέρχονται από τη διασπορά οι μεταλλάξεις».

Αυτό τονίζει, με ιδιαίτερη έμφαση, στο parapolitika.gr ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ακόμη ότι «είναι γεγονός ότι ο νέος κοροναϊός SARS – COV 2 δεν κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνον στην Κίνα, κυκλοφορεί πλέον ελεύθερα σε όλον τον πλανήτη και ο πληθυσμός εκτός Κίνας είναι πολλαπλάσιος του συνόλου του πληθυσμού της Κίνας».

«Συνεπώς, δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό από την μαζική διασπορά του ιού εκεί, στην Κίνα, πέραν από το γεγονός ότι η ίδιοι οι Κινέζοι αντιμετωπίζουν μία αισθητή πίεση στο σύστημα Υγείας της χώρας», διευκρινίζει ο ίδιος.