Τη δική του εκτίμηση σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα έκανε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και για την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα. Ειδικότερα, η εκτίμησή του έρχεται έπειτα από την εφιαλτική πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέχρι την 1η Αυγούστου.

«Ο ιός μας εκπλήσσει»

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν λίγα κρούσματα, αυτά θα αυξηθούν. «Ο ιός πάντα μας εκπλήσσει . Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολλανδίας που είχαν λίγα κρούσματα και τώρα έχουν χιλιάδες».

Σε σχέση με την Ελλάδ, τόνισε πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα φτάσουμε σε πολύ μεγάλα νούμερα κρουσμάτων. Για ένα σενάριο με 10 – 15 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, τόνισε ότι για την ώρα μοιάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί.

Απίθανο να μην κυριαρχήσει

Ειδικότερα, αναφορικά με τις μεταλλάξεις στη χώρα μας, είπε πως η αίσθηση που έχουν οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει η μετάλλαξη Α (Βρετανική) και έχει αντικατασταθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά , στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, «είναι πάνω από το 60% η επικράτηση της μετάλλαξη Δ στην Ελλάδα και προβλέπεται απίθανο να μην κυριαρχήσει. Παράλληλα, το βασικό στοιχείο εν μέσω αυτή της κατάστασης, δήλωσε πως είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων. «Το 90% στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστο. Ακόμα κι αν ένας εμβολιασμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο θα έχει καλύτερη πορεία ».

Τέλος. υποστήριξε πως «το συγκεκριμένο κύμα χαρακτηρίζεται ηπιότερο σε σχέση με αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Λογικά θα είναι λιγότερη η πίεση στο σύστημα υγείας».