Ένα ηχηρότατο «όχι» εισέπραξε από το δικαστικό συμβούλιο η Ρούλα Πισπιρίγκου που μέσω του συνηγόρου της είχε προσπαθήσει να ακυρώσει ουσιαστικά όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αναφορικά με την έρευνα των Αρχών γύρω από τους αιφνίδιους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Το συμβούλιο απέρριψε τελικά το αίτημά της που μεταξύ άλλων είχε υποβάλει ο Αλέξης Κούγιας κι έτσι η 34χρονη κατηγορούμενη την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.

Σημειώνεται πως ήδη η απολογία της έχει καθυστερήσει σχεδόν δύο μήνες, αφού η κλήση που είχε φτάσει στα χέρια της από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ως πρώτη ημερομηνία απολογίας την 25η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε δύο προθεσμίες. Στις 25 Νοεμβρίου, ο συνήγορος υπεράσπισής της υπέβαλε στην ανακρίτρια σειρά αιτημάτων για επανέλεγχο των ιατροδικαστικών εξετάσεων, καταθέσεις νέων μαρτύρων αλλά και ενστάσεις ακυρότητας λόγω λαθών, που, σύμφωνα με τον ποινικολόγο, είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, οι αρμόδιοι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ότι όλα αυτά τα οποία ισχυριζόταν η προσωρινά κρατούμενη Πισπιρίγκου ήταν έωλα και ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθεί κανονικά η απολογία της για τη Μαριλένα και την Ίριδα.

* Την Τρίτη, στην ανακρίτρια κατέθεσε ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος μέσω ειδικής χρώσης είχε διαπιστώσει ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου από ασφυξία στην περίπτωση της 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Θεσσαλίας

Χρήστος Κραββαρίτης, αλλά και ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε οριστεί ως πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε υποβάλει το ζεύγος Δασκαλάκη, μετά τον ξαφνικό θάνατο της 3,5 ετών κόρης τους Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του ΕΛΠΙΔΑ του «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας διαγνωστεί με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας, ωστόσο έφυγε από τη ζωή, με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα να αποδίδει το θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια.

Το «έγκλημα του αιώνα»

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη τον Ιανουάριο του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, αφού είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη φερόμενη απόπειρα σε βάρος της, τον Απρίλιο του 2021, μέσα στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας, ενέργεια που την άφησε τετραπληγική.

Έντεκα μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, η υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως το «έγκλημα του αιώνα» φαίνεται πως βαδίζει πια προς τις δικαστικές αίθουσες. Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και τις αποστάσεις που πήρε δημοσίως ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας των τριών κοριτσιών εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και για τους τρεις θανάτους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο και κάτω από άκρα μυστικότητα είχε καταθέσει στην ανακρίτρια όπου φέρεται να επανέλαβε ότι είχε την αίσθηση πως η Πισπιρίγκου ήταν μια «καλή μητέρα», ενώ δήλωσε ότι περιμένει τις αποδείξεις για να μάθει ποιος σκότωσε τα παιδιά του.

*Δημοσιεύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στην εφημερίδα On Time